O durere de cap puternică poate fi semnul unui cancer

Durerea de cap puternică poate fi un simptom al unor afecțiuni grave precum migrena severă, cefaleea encefalitică, hemoragia cerebrală sau meningita. Cu toate acestea, este important să înțelegem că majoritatea durerilor de cap sunt cauzate de factori mai puțin grav, cum ar fi oboseala, stresul, deshidratarea sau alți factori de mediu.

Cancerul în sine nu provoacă de obicei dureri de cap intense, cu excepția situațiilor în care tumora a devenit suficient de mare încât să exercite presiune asupra creierului sau a nervilor din jurul capului. Dacă aveți dureri de cap severe și persistente, este întotdeauna recomandat să consultați un medic pentru evaluare și diagnostic adecvat.

Dar cum vă puteți da seama când o durere de cap este un simptom al unei probleme și mai grave sau care pune viața în pericol? Iată câteva semne de căutat.

1. Aveți modificări ale vorbirii sau vederii.

Când o durere de cap este mai mult decât o simplă durere de cap, veți avea și alte simptome. Dacă aveți și modificări ale vederii, probleme de vorbire sau mers, sau slăbiciune pe o parte a corpului, s-ar putea să aveți un accident vascular cerebral .

Un accident vascular cerebral apare atunci când alimentarea cu sânge a creierului este întreruptă sau redusă sever, determinând moartea celulelor aproape imediat. Migrenele puternice pot fi confundate cu un accident vascular cerebral, dar de multe ori îți dau semne suplimentare, cum ar fi furnicături în corp sau sclipiri în vedere, în timp ce un accident vascular cerebral îndepărtează senzațiile și are ca rezultat pierderea vederii sau lipsa sensibilitătii tactile la nivelul mâinilor.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Dureri de cap în timpul unui accident vascular cerebral

Chiar dacă aveți migrene, durerea pe care o simțiți din cauza unei dureri de cap în timpul unui accident vascular cerebral va fi diferită – de exemplu, o durere de cap care apare foarte brusc nu este probabil o migrenă și ar putea fi cauzată de un accident vascular cerebral. Dar poate fi greu să faci diferența, așa că, dacă bănuiți că ați putea avea un accident vascular cerebral, sunați la serviciul de ambulanta.

2. Se schimbă comportamentul

Dacă aveți dureri de cap din ce în ce mai persistente și aveți alte modificări de comportament, ar putea fi un semn al unei tumori cerebrale . Nu toate tumorile cerebrale sunt canceroase , dar chiar și tumorile benigne pot provoca probleme grave.

Deoarece celulele anormale ale unei tumori o fac să crească, aceasta pot apăsa vasele de sânge cerebrale, provocând dureri de cap. De asemenea, poate apăsa pe creier în sine, provocând modificări neurologice, în funcție de locul în care este situat. Aceste modificări vă pot determina să acționați diferit – conform Asociației Americane a Tumorilor Cerebrale, mai mult de jumătate dintre pacienții cu tumori cerebrale maligne (canceroase) suferă modificări comportamentale.

De asemenea, este posibil să aveți probleme cu memoria , concentrarea, luarea deciziilor și raționamentul, citirea, scrierea și / sau controlul emoțional. Dacă ati experimentat sau la alte persoane din cercul de prieteni ați observat aceste modificări împreună cu durerile de cap, consultați medicul.

3. Un anevrism cerebral apare brusc

Un anevrism cerebral apare atunci când vasele de sânge slabe din creier încep să se extindă sau să se „umfle”. De obicei, acestea nu provoacă simptome, deși, dacă devin foarte mari, pot provoca dureri de cap. Dar un anevrism rupt, care apare atunci când vasul cu umflaturi apare și sângerări în jurul creierului, poate provoca o durere de cap masivă, bruscă.

Mulți o denumesc o durere de cap „ cu tunete ”

De asemenea, poate fi însoțit de greață, vărsături, slăbiciune sau somnolență. Dacă aveți o durere de cap majoră ca aceasta, sunați imediat la 112.

4. Gât rigid sau febră mare

Dacă aveți dureri de cap și febră, s-ar putea să credeți că este gripa. Dar adăugați simptomul revelator al unui gât rigid și este posibil să aveți meningită.

Infecția, care poate fi bacteriană sau virală, afectează membranele care acoperă creierul și măduva spinării. Umflarea acestor membrane este ceea ce poate declanșa dureri de cap și gât rigid. De asemenea, puteți avea greață, vărsături sau chiar convulsii dacă aveți meningită. Deși meningita este greu de diagnosticat, deoarece poate imita alte infecții, dacă aveți dureri de cap împreună cu aceste alte simptome, cel mai bine este să vă verificați medicul.

5. Durerile de cap interferează cu viața de zi cu zi.

Dacă aveți dureri de cap care vă aterizează în pat toată ziua sau care vă fac să nu vă puteți desfășura activitățile zilnice normale, este timpul să consultați un medic. Este posibil să aveți migrene sau durerile de cap ar putea fi un simptom al unei alte probleme de bază, cum ar fi cele enumerate mai sus. Doar un medic poate evalua cauza, așa că obțineți ajutor specializat cât mai curând posibil, potrivit  remenix.ro.

 

Recent Posts

STUDIU. Condimentul care poate crește riscul de cancer de stomac

STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…

8 ore ago

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

9 ore ago

Cinci alimente benefice pe care toată lumea trebuie să le consume: Îmbunătățesc funcția rinichilor

O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…

9 ore ago

Totul despre boala rară și gravă care afectează hemoglobina: Tratamentul NU trebuie întrerupt

Talasemia majora este o boală genetica rară și gravă care afectează producerea de hemoglobina, proteina…

10 ore ago

Ce s-a întâmplat în corpul unei femeie care a urmat o dietă strictă

O femeie a urmat o dietă strictă cu apă două săptămâni. Ea a dezvăluit ce…

10 ore ago

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri. Vezi ce se întâmplă în corp

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri? Sucurile naturale sunt o…

11 ore ago

Citeste si: