O tânără a fost diagnosticată incorect, timp de 8 ani. Colonul i-a fost îndepărat în cele din urmă: „Mergeam la toaletă de până la 30 de ori pe zi”

Aproximativ unul din 500 de persoane din Marea Britanie are o pungă de stomă, dar mulți dintre noi nu am văzut niciodată una, deoarece sunt adesea ascunse. Ailish Evans a decis să schimbe asta.

Ailish are colită ulceroasă și vrea să arate că nu doar persoanele în vârstă au pungi de colostomie și că nu este nimic de care să-ți fie rușine.

Tinerei i s-a îndepărtat colonul și poartă pungi care colectează deșeurile din sistemul său digestiv.

„Când ai o problemă cu intestinul poate fi destul de jenant, dar trebuie să lăsăm asta deoparte și să vorbim despre asta”, spune Ailish, care locuiește în Corringham, lângă Basildon.

Tânăra de 25 de ani a suferit de probleme intestinale timp de opt ani înainte de a fi diagnosticată în octombrie 2020.

Colonul ei, cunoscut și sub numele de intestin gros, era atât de inflamat încât exista riscul să bușească. Colonul i-a fost îndepărtat doar două săptămâni mai târziu.

„De la vârsta de 16 ani am suferit de o burtă foarte supărată și a trebuit să-mi planific toate zilele gândindu-mă dacă va fi o toaletă în apropiere”, spune ea.

„N-am putut să beau niciodată alcool într-o seară cu prietenii, pentru că s-ar fi agravat cu adevărat, așa că mi-a fost dificil din punct de vedere social.”

A fost tratată incorect de mai mulți medici

Ailish spune că a fost tratată incorect de mai mulți medici din cauza vârstei. „Pentru că sunt o fată tânără, au crezut că sunt doar dureri ale menstruației sau hormoni. A fost atât de frustrant.”

În cele din urmă, a găsit un specialist care i-a ascultat simptomele și a diagnosticat-o cu colită ulceroasă. Dar întârzierea a avut consecințe mari.

„Pentru că am fost lăsată atât de mult timp, nu a existat altă opțiune pentru mine în afară de operație”, spune ea.

„Asta m-a făcut să vreau să conștientizez, pentru că cu cât te miști mai repede, cu atât ai mai multe opțiuni, cum ar fi medicamentele”.

Operația a fost făcută și nu a fost atât de înfricoșătoare pe cât a anticipat Ailish. Ea crede că beneficiile de a avea punga de stomă depășesc cu mult orice negativ.

„Calitatea vieții mele este mult mai bună, pentru că nu mai există teama că trebuie să găsesc o toaletă oriunde merg”, spune ea.

Ce alimente nu poate consuma

„Sunt unele lucruri pe care nu le pot mânca acum, cum ar fi mazăre, porumb dulce, ciuperci, stafide, floricele și alune, pentru că nu sunt ușor de digerat – dar iubitul meu a învățat o mulțime de rețete noi și chiar are grijă de mine.”

Ailish și-a împărtășit experiența pe Instagram, unde multe persoane au cerut mai informații pentru a înțelege prin ce trece ea.

„Am avut câteva comentarii de genul „nu vei avea niciodată un iubit” și chestii de genul acesta, dar evident că am deja unul și nu mă deranjează.

„De asemenea, primesc comentarii grozave în care oamenii spun că nu au înțeles niciodată cum funcționau pungile înainte, dar acum o fac și asta face să merite”, a declarat Ailish pentru BBC.

Recent Posts

Bărbații peste 50 de ani ar trebui să evite să mănânce ACEST aliment popular la micul dejun

După vârsta de 50 de ani, bărbații ar trebui să meargă puțin mai des la…

13 minute ago

Cele mai bune ceaiuri care vă pot ajuta să pierdeți în greutate, potrivit unui dietetician

Cele mai bune ceaiuri de slăbit. Un dietetician a dezvăluit care sunt cele mai eficiente…

43 de minute ago

Gelul inovator care ar putea opri efectele nocive ale alcoolului. Cum funcționează și ce conține

Gelul inovator. Cercetătorii au dezvoltat un gel proteic care neutralizează alcoolul înainte de a intra…

o oră ago

Încălzirea repetată a uleiului de prăjit poate crește riscul de cancer. Modalitatea corectă de reutilizare și depozitare a uleiului

Încălzirea repetată a uleiului de prăjit poate crește riscul de cancer. Îndemnând la o precauție…

2 ore ago

ACESTE diete sunt cele mai bune pentru reducerea riscului de boli și cancer

Diete pentru reducerea riscului de boli și cancer. S-a dovedit că dietele vegane și vegetariene…

2 ore ago

Top 5 zodii cu cel mai mare IQ. Abilitățile unice ale fiecătui semn zodiacal

Top zodii cu cel mai mare IQ. Fiecare semn zodiacal în parte este caracterizat de…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra