Categories: Ştiri sănătate

O treime din testele efectuate sunt pozitive. Vom depăși 50.000 de cazuri pe zi în perioada următoare

Din cuprinsul articolului

Situația epidemiologică din România pare să se stabilizeze. Cu toate acestea, experții anunță că numărul cazurilor va crește chiar și în această circumstanță.

Varianta Omicron, care este acum dominantă, provoacă forme mai ușoare de boală, cu atât mai mult în cazul persoanelor vaccinate. Persoanele nevaccinate încă riscă să dezvolte forme grave de boală, mai ale dacă au și anumite afecțiuni preexistente.

O treime din testele efectuate sunt pozitive, de aproape două săptămâni. Astfel, numărul arată că situația epidemiologică s-a stabilizat. Totuși, nu trebuie să renunțăm la măsurile de igienă și protecție, anunță experții în sănătate.

Evoluția pandemiei s-a stabilizat

Evoluţia pandemiei de COVID pare că se stabilizează în România. De aproape două săptămâni, aproximativ o treime dintre testele efectuate sunt pozitive, iar numărul pacienţilor infectaţi internaţi în spitale creşte în fiecare zi, dar foarte puţin, anunță RRA.

Ieri au fost anunţate încă circa 16.000 de noi îmbolnăviri şi 82 de decese, dintre care 7 mai vechi. În 57 de oraşe şi municipii incindenţa infectărilor depăşeşte 20 de cazuri la mia de locuitori, cel mai ridicat nivel, de peste 40 la mie, fiind în Otopeni. Autorităţile se aşteaptă ca, în perioada următoare, să se depăşească 50.000 de cazuri pe zi, chiar dacă transmiterea virusului s-a mai redus.

„Rata de reproducere a mai scăzut. Acest lucru ne indică, încă vom avea creştere, dar nivelul creşterii nu este accelerat, este chiar mai scăzut decât săptămânile anterioare. De obicei, marţea, pentru că în zilele de week-end nu toate laboratoarele efectuează testări, avem acest „boom” de cazuri” a declarat secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Adriana Pistol.

Recent Posts

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

8 minute ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

39 de minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

o oră ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

2 ore ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică