Oamenii de știință: Acest fruct protejează ficatul de alcool

Consumul unui fruct delicios protejează ficatul de efectele nocive ale alcoolului.

Fructul care protejează ficatul de alcool

Studiile arată că consumul de pere poate ajuta la protejarea ficatului de daunele cauzate de consumul moderat de alcool. Perele conțin antioxidanți și flavonoide care pot ajuta la reducerea inflamației și a stresului oxidativ la nivelul ficatului, reducând riscul de ciroză hepatică și alte boli, potrivit publicației The Health Site.

În plus, perele sunt bogate în fibre solubile, care pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol din sânge și la îmbunătățirea sănătății generale a inimii.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Nu uitați că consumul de alcool în orice cantitate poate fi dăunător pentru sănătatea dumneavoastră, iar protejarea ficatului nu este un panaceu pentru consecințele consumului de băuturi alcoolice.

Cel mai bine este să mențineți consumul acestora la un nivel minim și să luați măsuri pentru a vă păstra sănătatea generală și pe cea a ficatului, inclusiv o dietă echilibrată și un stil de viață sănătos.

Aproape toată lumea ia ocazional un medicament aparent inofensiv, dar nu toată lumea știe despre efectul său extrem de negativ asupra ficatului.

Potrivit chirurgului Dmitri Monakhov, în această privință, o pastilă pe care fiecare dintre noi o are în cabinetul medical de familie este cea mai nocivă.

Cea mai nocivă pastilă pentru ficat

Medicul recomandă administrarea pastilelor cu prudență. El adaugă că aportul necontrolat de paracetamol este extrem de periculos.

„Paracetamolul este disponibil la orice farmacie fără prescripție medicală. Dar afectarea ficatului din cauza administrării acestuia este frecventă”, spune medicul. „Înainte de a lua orice medicament sau supliment, trebuie neapărat să consultați un medic care vă va prescrie doza și durata de administrare potrivite pentru dumneavoastră”, adaugă doctorul Monakhov, potrivit sursei.

Înghesuit în multe dulapuri medicale din casele noastre, paracetamolul este un analgezic pentru tratarea diferitelor dureri.

Mulți iau mica pastilă albă fără să se gândească de două ori la efectele sale nedorite, dar există unele efecte secundare de care trebuie să fiți conștienți, la fel ca în cazul oricărui alt medicament.

Recent Posts

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

4 ore ago

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei la recalculare

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei…

5 ore ago

Ce se întâmplă cu creierul în prima jumătate a somnului

Există trei nevoi fundamentale ale oamenilor pentru a supraviețui: alimentația, oxigenul și somnul. Odihna este…

5 ore ago

Anii lucrați în străinătate se adaugă la calculul pensiei din România?

O întrebare tot mai frecventă în rândul românilor în ultima perioadă este dacă anii lucrați…

6 ore ago

Cele două zodii care își îndeplinesc cel mai mare vis în săptămâna 13 – 19 mai

Două zodii norocoase își îndeplinesc visurile, săptămâna aceasta. Pentru acești nativi, zilele actuale par să…

6 ore ago

Un tânăr a făcut necroză hepatică și a murit la câteva ore după ce a mâncat acest aliment reîncălzit

Un student în vârstă de 20 de ani din Belgia a făcut necroză hepatică și…

7 ore ago

Citeste si: