Oamenii de știință au dat verdictul: Acesta este cel mai bun ceai pentru glanda tiroidă

Un grup de oameni de știință din Grecia a descoperit că un anume tip de ceai pe bază de plante reduce cu 80% riscul de a dezvolta boli tiroidiene maligne și alte patologii ale acestui organ.

Potrivit studiului publicat în revista „European Journal of Public Health”, cercetătorii au analizat obiceiurile alimentare a 526 de persoane, inclusiv persoane diagnosticate cu cancer tiroidian, cu tumori benigne și persoane complet sănătoase.

La evaluarea rezultatelor, oamenii de știință au constatat că, cu cât în alimentația oamenilor este prezent mai mult ceai din această plantă aromatică, cu atât scade riscul de a dezvolta patologii ale glandei.

Astfel, persoanele care au consumat ceai de muşeţel de 2-6 ori pe săptămână au avut un risc cu 70% mai mic de a dezvolta boli ale tiroidei, comparativ cu cele care nu aveau un astfel de obicei alimentar.

Oamenii de știință au calculat, de asemenea, că 30 de ani de consum regulat al acestei băuturi din plante reduce cu aproape 80% riscul de a face cancer la glanda tiroidă.

Efect protector anti-tumoral

Același efect protector anti-tumoral a fost constatat și în cazul consumului de ceaiul de salvie și de o infuzie dintr-un amestec de ierburi de munte.

Oamenii de știință explică acest efect miraculos prin prezența unor substanțe specifice – flavonoide și polifenoli – în compoziția acestor ierburi. Acestea au un puternic efect antioxidant și antiinflamator, care protejează glanda tiroidă de diverse efecte nocive.

„Aș recomanda tuturor să bea în fiecare zi băutura aromată din iarba de chihlimbar”, spune nutriționistul rus Dr. Marina Sorokina. Potrivit acesteia, această băutură este mult mai gustoasă decât ceaiul negru obișnuit. În același timp, nu conține cofeină, care este dăunătoare pentru inimă și vasele de sânge, scrie actualno.com.

Pottrivit medicului, muşeţelul este o plantă medicinală cu proprietăţi analgezice pi antiinflamatoare, antiseptice şi cicatrizante. De asemenea, are proprietăţi antihistaminice, tonice şi imunostimulatoare. Printre beneficiile sale medicale se numără:

  • reduce probabilitatea de a dezvolta patologii cardiovasculare
  • accelerează recuperarea după boală
  • ajută la reducerea inflamațiilor
  • întărește sistemul imunitar
  • reduce riscul de a dezvolta cancer
  • întărește oasele
  • îmbunătățește somnul

Rolul flavonoidului “apigenina”

Este probabil ca flavonoizii prezenți în mod natural, cum este cazul apigeninei, să fie responsabili de unele dintre efectele anticancerigene ale mușețelului. S-a descoperit astfel că apigenina, care se găsește în mușețel, țelină, pătrunjel, fructe și alte legume și condimente, a redus riscul de apariţie a cancerului și a redus tumorile canceroase în studiile efectuate pe animale.

Vasele de sânge care alimentează tumorile canceroase s-au redus și au restrâns fluxul de nutrienți către celulele tumorale, împiedicând astfel consumul de nutrienți necesari pentru a se dezvolta.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, apigenina se unește cu aproximativ 160 de proteine din corpul uman, ceea ce sugerează că aceasta are efecte profunde asupra sănătății (spre deosebire de medicamentele de sinteză, care în mod normal au doar un obiectiv specific).

Mușețelul este utilizat în mod tipic sub formă de infuzie, macerat, extract lichid sau ulei esențial obținute din florile acestei plante.

Recent Posts

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

5 minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

35 de minute ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

o oră ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

2 ore ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică