Oamenii de ştiinţă au descoperit de ce eşuează unele diete

O genă mutantă ajută la reglarea apetitului, a greutății și a insulinei, sugerează un nou studiu al unei echipe de cercetători din Marea Britanie. Aceștia spun că varianta genetică care sprijină reglarea greutății corporale ar putea ajuta la combaterea obezității.

S-a descoperit că o mutația în gena ZFHX3 – despre care se crede că există doar la 4% dintre oameni – controlează părți ale creierului responsabile de pofta de mâncare. Înțelegerea modului în care funcționează varianta genei ZFHX3 ar putea deschide calea pentru noi terapii țintite pentru pierderea în greutate.

Oamenii de știință de la Universitatea Nottingham Trent și de la MRC Harwell, din Marea Britanie, au descoperit mecanismul care permite genei mutante să joace un rol-cheie în reglarea apetitului, a greutății și a hormonului insulină – care ajută la ținerea sub control a glicemiei și previne complicațiile diabetului.

Într-un studiu la șoareci, echipa a descoperit că mutația poate afecta o regiune a creierului cunoscută sub numele de hipotalamus – care controlează pofta de mâncare, consumul de alimente, foamea și setea – prin activarea și dezactivarea funcției altor gene de acolo.

Sursă foto: Getty Images

Cercetătorii au declarat că înțelegerea acestei căi ar putea deschide calea pentru noi terapii țintite pentru pierderea în greutate.

Componentă genetică importantă legată de apetit

„Pentru prima dată, am demonstrat un rol al acestei gene în modificarea creșterii și a echilibrul energetic printr-o mutație care modifică proteinele, similară cu o variantă care se găsește cu frecvență scăzută în populația umană”, a declarat dr. Rebecca Dumbell, cercetător la facultatea de ştiință și tehnologie a Universității Nottingham Trent.

Ea a precizat că există o componentă genetică importantă legată de apetitul și creșterea umană, care nu este pe deplin înțeleasă. În timp ce toată lumea are gena ZFHX3, se crede că mutația specifică care ar conduce acest mecanism există doar la 4% din populație. „Este probabil una dintre multele mutații diferite care fac ca oamenii să fie diferiți în ceea ce privește capacitatea lor naturală de a ține o dietă în primul rând”, explică dr. Dumbell, potrivit sursei citate de 360medical.ro.

Trucuri pentru a slăbi rapid

Pentru a activa transformarea grăsimii brune, care favorizează arderea grăsimilor, organismul are nevoie de o temperatură uşor mai rece.

Adaugă alimente bogate în crom în dietă (stimulează arderea grăsimilor și reduce pofta de dulce). Acestea includ: alune de pădure, nuci braziliene, ficat de vită, ouă, broccoli sau conopidă.

Faceți sport în aer liber – în acest fel, mai mult oxigen intră în organism și este foarte important pentru arderea grăsimilor.

Activați mișcarea limfei cu consumul suficient de lichide, exerciții de drenaj limfatic, aport de ierburi: lemn dulce, frunze de zmeură, frunze de coacăze negre.

Adaugă in dietă condimente care favorizează arderea grăsimilor: ardei rosu, scorţişoară, ghimbir, turmeric, rădăcină de hrean. Ceaiul verde este, de asemenea, bun pentru arderea grăsimilor.

Recent Posts

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

12 minute ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

42 de minute ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

o oră ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

2 ore ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

11 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică