Oamenii de știință au descoperit pilula care distruge cancerul. STUDIU

Oamenii de știință au dezvoltat pilula care apare în cercetările preclinice pentru a „anihila” toate tumorile canceroase solide și a lăsa celulele sănătoase neafectate.

Cercetătorii de la City of Hope, una dintre cele mai mari organizații de cercetare și tratament al cancerului din SUA, au publicat un studiu, în revista Cell Chemical Biology, care detaliază rezultatele testelor timpurii ale „pilulei care ucide cancerul” AOH1996.

Medicamentul vizează o variantă canceroasă a antigenului nuclear cu celule proliferative (PCNA) – o proteină care, în forma sa mutantă, este „critică” în replicarea ADN-ului și repararea tuturor „tumorilor în expansiune”, a spus City of Hope.

Oamenii de știință au descoperit pilula care distrug tumorile solide canceroase

Oamenii de știință compară această pilulă cu „o furtună de zăpadă care închide un hub-cheie al unei companii aeriene, oprind toate zborurile de intrare și de ieșire numai în avioanele care transportă celule canceroase”.

Linda Malkas, profesor la departamentul de diagnostic molecular și terapie experimentală al centrului de tratament din California, a dezvoltat pilula în ultimii 20 de ani.

„PCNA este ca un terminal important al unei companii aeriene care conține mai multe porți de avion. Datele sugerează că PCNA este modificat în mod unic în celulele canceroase, iar acest fapt ne-a permis să proiectăm un medicament care vizează doar forma PCNA din celulele canceroase.

Pilula noastră care ucide cancerul este ca o furtună de zăpadă care închide un hub-cheie al unei companii aeriene, oprind toate zborurile de intrare și de ieșire numai în avioanele care transportă celule canceroase”, a spus Prof. Malkas.

Profesorul a numit rezultatele „promițătoare”, dar a precizat că cercetările au descoperit că AOH1996 poate suprima creșterea tumorii în modele celulare și animale, iar prima fază a unui studiu clinic pe oameni este în desfășurare.

Nimeni nu a vizat vreodată PCNA ca medicament pentru că era privit ca „nedrogabil”, dar în mod clar City of Hope a reușit să dezvolte un medicament investigațional pentru o țintă de proteine provocatoare.

S-a dovedit că pilula este eficientă în tratarea celulelor derivate din cancerele de sân, prostată, creier, ovarian, col uterin, piele și plămâni.

A fost testat în peste 70 de linii de celule canceroase și s-a dovedit că ucide selectiv celulele canceroase prin perturbarea ciclului normal de reproducere celulară, potrivit centrului de cercetare.

Recent Posts

Se întâmplă în România! Un pacient stă cu piciorul rupt de 10 zile, pentru că medicul chirurg și anestezistul sunt certați

Pacient neoperat din cauza unui conflict între medici. Caz incredibil într-un spital din România. Când…

14 minute ago

Camelia Pătrășcanu vine cu vești excelente. „Ultimile zile cu Jupiter în Taur aduc prosperitate”. Află care sunt zodiile favorizate de astre

Camelia Pătrășcanu vine cu vești excelente. Astrologul dezvăluie cele trei zodii care vor avea parte…

45 de minute ago

Bărbații peste 50 de ani ar trebui să evite să mănânce ACEST aliment popular la micul dejun

După vârsta de 50 de ani, bărbații ar trebui să meargă puțin mai des la…

o oră ago

Cele mai bune ceaiuri care vă pot ajuta să pierdeți în greutate, potrivit unui dietetician

Cele mai bune ceaiuri de slăbit. Un dietetician a dezvăluit care sunt cele mai eficiente…

2 ore ago

Gelul inovator care ar putea opri efectele nocive ale alcoolului. Cum funcționează și ce conține

Gelul inovator. Cercetătorii au dezvoltat un gel proteic care neutralizează alcoolul înainte de a intra…

2 ore ago

Încălzirea repetată a uleiului de prăjit poate crește riscul de cancer. Modalitatea corectă de reutilizare și depozitare a uleiului

Încălzirea repetată a uleiului de prăjit poate crește riscul de cancer. Îndemnând la o precauție…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra