Oamenii de știință recomandă: Mănâncă aceste condimente pe stomacul gol, ele ajută la diabet

Oamenii de știință recomandă consumul unor condimente pe stomacul gol, ele ajută la diabet.

Diabetul zaharat este una dintre cele mai insidioase și comune boli ale vremurilor noastre. Boala, care este însoțită de tulburări metabolice, duce la faptul că organismul încetează să absoarbă în mod normal glucoza – principala sursă de energie din organism.

Cercetătorii spanioli au demonstrat că utilizarea chimenului negru, ghimbir, scorțișoară, turmeric și șofran pe stomacul gol poate ajuta la rezolvarea problemei și le ușurează viața persoanelor cu diabet.

Cele mai bune condimente recomandate diabeticilor

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Chiar și vechii vindecători Avicenna și Hipocrate erau convinși unele condimentele nu sunt doar aditivi alimentari care saturează alimentele cu gust, culoare și aromă. Sunt medicamente care pot avea un efect pozitiv asupra diferitelor boli. Le foloseau pentru boli ale inimii, ficatului, rinichilor, articulațiilor, plămânilor și altor organe.

O echipă de oameni de știință de la Universitatea din Zaragoza din Spania a descoperit că anumite tipuri de condimente pot ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge la persoanele care suferă de diabet.

Scorțișoarea poate reduce concentrația de zahăr din sânge

De exemplu, scorțișoara, dacă este consumată pe stomacul gol, poate reduce, deși ușor, concentrația de zahăr. Un efect mai grav a fost demonstrat de curcumina, care face parte din turmeric. Dar cele mai eficiente sunt ghimbirul, chimenul negru și șofranul.

Ghimbirul afectează nivelul de insulină din sânge

Ghimbirul afectează, de asemenea, nivelul de insulină din sânge prin reducerea acestuia. Acest hormon este responsabil de reglarea metabolismului carbohidraților, grăsimilor (lipidelor) și glucozei. Scorțișoara crește eficacitatea insulinei din organism, un hormon care determină celulele să folosească productiv glucoza din sânge pentru energie, ajutând astfel la controlul nivelului de zahăr.

Scorțișoara poate ajuta și la reducerea aportului de calori

De asemenea, inhibă anumite enzime pancreatice numite amilaze, încetinind descompunerea carbohidraților în tractul digestiv, precum și absorbția acestora, prevenind vârfurile de insulină după masă. Când nivelul zahărului din sânge rămâne constant, foamea scade, deoarece creșterile de insulină determină organismul să tânjească în mod natural mai mult zahăr, ceea ce încurajează mâncatul frecvent și, la rândul său, creșterea în greutate. Datorită gustului său ușor dulce, scorțișoara poate ajuta și la reducerea aportului de calorii, deoarece poate fi folosită în locul zahărului în anumite alimente.

Experții care au studiat suplimentele naturale consideră că cele mai bune rezultate pot fi obținute cu un tratament combinat în care diabeticii își monitorizează alimentația, efectuează în mod regulat activitate fizică moderată și consumă condimente, potrivit  Nutrients.

 

 

Recent Posts

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

17 minute ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

47 de minute ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

o oră ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

2 ore ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

2 ore ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică