Obezitatea poate să ucidă. Cum puteți scăpa de kilogramele în plus pentru totdeauna

Obezitatea a devenit o reală și gravă problemă în România. Comisia Europeană plasează țara noastră pe locul III în Europa la acest capitol, alarmant fiind că boala se instalează mai ales în rândul copiilor.

Cifrele Centrului de Calcul și Statistică Sanitară din cadrul Ministerului Sănătății Publice arată că în Romania aproximativ 30% din populație sufera de obezitate, 20% este supraponderală iar numărul copiilor supraponderali este cu 18% mai mare în ultimii zece ani.

Societatea de Endocrinologie susține că 40% dintre copii și 60% dintre adulți sunt supraponderali, iar 30% sunt obezi; procentul bărbaților obezi este de 27%, iar cel al femeilor de 29%.

3,5 milioane de obezi via pandemie

Medicii Romgermed atrag atenţia că hrana prea bogată în zaharuri și grăsimi nocive, activitatea fizică redusă și lipsa educației alimentare sunt principalele cauze ale obezității. Boala poate cauza maladii cronice precum diabetul de tip 2, bolile cardiovasculare, hipertensiunea arterială, accidentele vasculare cerebrale și unele forme de cancer! Obezitatea a devenit un factor de risc în aproximativ 75% din bolile contemporane. “Diabezitatea este un nou concept ce asociază obezitatea și diabetul de tip II – ca sindrom. Se preconizează că în 2050 va fi o adevărată pandemie de obezitate și diabet. Ca atare, mijloacele de contracarare și prevenire a extinderii galopante trebuie să fie pe măsură – intensificarea educației alimentare, a screening-ului bolilor metabolice și a diabetului zaharat, a implementării mișcării fizice de masă. Deci, niciodată nu e prea târziu pentru a ne schimba stilul de viață!”, este de părere Doctor Antonela Burlacu, Medic Primar Endocrinologie Romgermed.

Întrucat un român din trei este supraponderal- unul din patru este obez, în România sunt peste 3,5 milioane de obezi, doar 10% dintre aceștia merg la un control medical și numai 1% dintre ei sunt incluși într-un program național de educație împotriva obezității, GRUPUL MEDICAL ROMGERMED a lansat Programul de slăbit – Pachet “Controlul Greutății”. “Ne îngrijorează foarte tare această problemă! Împreună cu specialiștii Grupului Medical Romgermed, medici pe parte clinică și medici pe parte paraclinică (laborator), am ajuns la concluzia că trebuie să facem ceva mai mult decât să ne raportăm la datele statistice. Un program de informare a populației, bine coordonat, va genera rezultatele dorite. Dorim să fie foarte bine înțeles pericolul pe care obezitatea îl reprezintă asupra sănătății, motiv pentru care îndemn, în special părinții, să nu ignore problema surplusului de greutate. Un control la medicul specialist poate face diferența între a preveni și a trata. Iar acolo unde se impune tratament, timpul devine principalul aliat în lupta pentru sănătate!”, declară Ciprian Nicoară, Director General Grupul Medical Romgermed.

Cel mai mic preț din piață

Un grup de medici și psihologi va identifica problema la nivelul fiecărui individ care luptă cu kilogramele, va emite soluția terapeutică și va monitoriza pacientul până la rezolvarea problemei medicale, dar și post-terapie.

Pentru ca semnalul de alarmă tras de Romgermed să nu rămână fără ecou, Clinicile din cadrul Grupului vin cu cel mai mic preț din piață pentru un pachet de profil.

Programul de slăbit, Pachet “Controlul Greutății”, durează între 2,5 și 3 luni și presupune 5 pași: 1. Consultația START (Consultație, Antropometrie și anamneză, Ancheta alimentară); 2. Analize și investigații; 3. Plan de dietă personalizată; 4. Monitorizarea evoluției și ajustare; 5. Menținere.

“Pentru acest pachet în 5 pași, pacientul plătește doar 550 lei, întrucât ne dorim ca pachetul să fie accesibil majorității celor cu probleme de greutate. După cum am mai spus, Romgermed nu adoptă politica profitului imediat, ci Romgermed implementează mereu servicii medicale bazate pe accesul tuturor la sănătate! Obezitatea este o gravă problemă a zilelor noastre, iar noi, Romgermed, avem datoria să facem ceva în prevenirea și rezolvarea acestei boli care macina viața atât de multor români. Nu este suficient să ne uităm peste statistici, ci trebuie să și acționăm. Ai kilograme în plus? Aplează la medici, nu le ignora și nu aplica cure de slăbit indicate de prieteni! Să nu uităm că Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat obezitatea ca fiind o boală cronică. În plus, Romgermed lucrează cu unii dintre cei mai buni specialiști în domeniu, având alături și medici pediatri care să ajute la soluționarea problemelor cauzate de surplusul de greutate în cazul celor mici ”, declară Irina Buță, Director Operațiuni Clinicile Romgermed.

Romgermed, mereu în slujba pacientului

Grupul Medical Romgermed are la activ o serie de acțiuni menite să confere accesul tuturor la sănătate. De la campanii dedicate, precum cea de impulsionare a femeilor de a se prezenta la medic în vederea efectuării testului Papanicolau, la lista de prețuri reduse în medie cu 20-40% și  cele mai mici prețuri de pe piață pentru un mare număr de analize de hematologie, biochimie, imunologie, dar și pentru o gamă largă de hormoni și markeri tumorali, până la prețul cu circa 80-100% mai mic decât în alte unități medicale pentru fișele medicale necesare la obținerea permisului auto și port armă, în regim rapid (durează maxim două ore, toate investigațiile  efectuându-se în aceași locație).

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

7 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

7 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

8 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

8 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

9 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

9 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică