Categories: Ştiri sănătate

Avertismentul OMS: Trebuie să ne pregătim pentru o eventuală pandemie de coronavirus. Nu trebuie propagată frica, virusul încă nu se răspândește necontrolat

Coronavirusul care a izolat nordul Italiei a devenit o prioritate a autorităților din Italia, dar și pentru țările învecinate.

De aceea, oficialii italieni de la Sănătate se reunesc cu omologii lor din țările vecine pentru a pune la punct o strategie menită să combată răspândirea cazurilor de îmbolnăviri cu virusul apărut în Wuhan, China.

Între timp, situația s-a complicat, a fost confirmat și primul caz în sudul Italiei. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a afirmat că lumea trebuie să se pregătească pentru o eventuală pandemie de coronavirus.

OMS avertizează în acelaşi timp asupra propagării fricii, în condiţiile în care virusul nu îndeplineşte pentru moment criteriul răspândirii necontrolate.

Pe fondul unui declin al epidemiei în China, provoacă îngrijorare situaţiile din Iran şi Italia, unde decesele şi cazurile de contaminare se înmulţesc. O delegaţie a OMS şi a Comisiei Europene va sosi azi în Italia pentru a evalua situaţia pe teren, dar după cum remarcă presa internaţională, coronavirusul este pe cale să testeze graniţele deschise ale Europei.

În condițiile în care există numeroși italieni care încearcă să iasă din zonele roșii cu focare sau din cele din împrejurimi, chiar peste hotare, guvernul de la Roma a propus pentru astăzi o reuniune cu miniștrii sănătății din țările de la graniță cu obiectivul de a ajunge împreună la acțiuni commune, scrie Rador.

Decizia a fost luată de premierul Giuseppe Conte și de guvernatorii regiunilor implicate, care sunt îngrijorați de mobilitatea cetățenilor italieni transfrontalieri. Chiar dacă nerespectarea măsurilor de izolare se pedepsește, în conformitate cu articolul 650 din Codul Penal, cu o amendă de 206 euro și arest de până la 3 luni, cu toate acestea sunt cetățeni care voit sau în mod inconștient au ieșit din zonele roșii. Cei care s-au deplasat în alte regiuni au fost găsiți imediat de autoritățile locale, cei care au plecat peste hotare nu. Cele 11 localități, zone roșii aflate în carantină, sunt supravegheate de filtre de poliție și jandarmerie. În patru zile, numai în nordul Italiei s-a ajuns la un număr de 229 de persoane contaminate și şapte decedate din cauza coronavirusului.

Recent Posts

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

24 de minute ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

54 de minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

o oră ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

2 ore ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică