Categories: Ştiri sănătate

Operaţia care are un risc mai mare de nereuşită în cazul fumătorilor

Cercetătorii au analizat datele de la astfel de intervenţii chirurgicale din perioada 2007-2009 pentru a descoperi câţi dintre pacienţi fumau în momentul operaţiei.

Potrivit rezultatelor, fumătorii au un risc mai mare de a face complicaţii şi timpul de vindecare era mai mare în cazul lor.

Mai exact, cei care fumează au şanse 92% şanse de supravieţuire în cazul unei operaţii de protezare a şoldului, în comparaţie cu nefumătorii care au 99%  şanse.

Autorii studiului recomandă pacienţilor care trec printr-o operaţie de protezare a şoldului să renunţe la fumat.

Protezarea şoldului reprezintă acea procedură chirurgicală prin care cartilajul şi oasele afectate ale şoldului sunt înlocuite cu un material artificial. Articulaţia naturală a şoldului este o articulaţie de formă „bilă în cupă”. „Bila” nu este altceva decât capul femurului. „Cupa” este acetabulul, o cavitate a osului coxal. Proteza de şold implică, pe de o parte, înlăturarea chirurgicală a bilei şi cupei naturale şi pe de altă parte, înlocuirea acestora cu o bilă din metal inserată pe femur şi o cupă din material plastic. Practic bila artificială metalică şi cupa reprezintă proteza.

Intervenţia este recomandată în coxartroză, atunci când boala se află într-un stadiu avansat, iar leziunile degenerative de la nivelul şoldului sunt grave, nemaiputând fi tratate prin administrarea tratamentui medicamentos. Pentru efectuarea acestei intervenţii nu există o limită de vârstă. Dacă starea biologică a pacientului este una bună, permiţând anestezia şi efectuarea paşilor operatori, protezarea de şold poate fi recomandată la orice vârstă

Recent Posts

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

16 minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

45 de minute ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

o oră ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică