Categories: Stil de viaţă

Opt semne că iubitul tău încă se gândește la fosta

Te întrebi dacă inima partenerei sau partenerului îţi aparţine în totalitate sau undeva în adâncul sufletului păstrează sentimente şi pentru relaţia precedentă?

Potrivit psihologilor, există mai multe semne care îl dau de gol.

1. Dacă aduce vorba prea des de fosta

Este normal, cel puţin în mintea noastră, să comparăm momentele romantice trăite într-o relaţie cu cele dintr-o altă relaţie. Chiar dacă în discuţiile dintre doi parteneri se mai aduce chiar vorba din când în când despre comportamentele lor în relaţiile precedente nu este un motiv de îngrijorare.

“Dacă asta se întâmplă însă prea des este o problemă serioasă. Prea multe gânduri la relaţiile precedente îi împiedică pe cei doi să se bucure de noua relaţie. Dacă se aduce vorba prea des în discuţiile din cuplu despre un fostul/fosta, cel mai probabil partenerul sau partenera nu a trecut cu adevărat peste vechea relaţie şi nu este un capitol închis”, explică Joan Sherman, consilier pentru cupluri.

2. Dacă nu aduce vorba deloc despre relaţiile precedente

În aceeaşi ordine de idei, păstrarea tăcerii cu privire la un fost iubit/iubită poate duce la o lipsă de încredere între parteneri. Tăcerea dă naştere unor sentimente vinovate pe care unul dintre parteneri încă le mai poartă “ex-ului”.

Cel mai bun sfat, atunci când pentru partener discuţia despre o relaţie mai veche este un subiect tabu, este să găsiţi totuşi o cale pentru a discuta, altfel situaţia va tinde să se agraveze, este sfatul consilierului Joan Sherman, citat de portalul talul webmd.com.

3. Spionajul online

Fie că este vorba despre vizitarea în mod constant a paginii de Facebook a unui fost iubit sau a unei foste iubite, fie că e vorba chiar de discuţii pe messenger, atâta timp cât acestea se petrec constant, ar trebui să fie un semnal serios de alarmă. Prea mult timp petrecut online în căutarea unui fost partener îl poate face pe actualul partener să se simtă neglijat.

4. Numele nepotrivit la timpul nepotrivit

Orgasmul este cel mai prost moment în care unul dintre parteneri să rostească numele unui “ex”. În timpul orgasmului, mintea devine total dezinhibată şi astfel devine foarte uşor pentru cineva să rostească numele celui la care se gândeşte fără să îşi dea seama. Dacă numele rostit se întâmplă să nu fie al actualului partener, asta arată că mai există încă sentimente legate de celalalt.

5. Telefoane sau întâlniri cu “ex”-ul

Multe cupluri, după ce se despart, mai ţin legătura prin conversaţii telefonice sau îşi trimit SMS-uri. În momentul în care unul dintre cei doi intră într-o altă relaţie, iar sms-urile şi telefoanele continuă, este clar că noua relaţie nu se poate dezvolta dacă vechile legături nu se încheie.

6. Păstrarea unor obiecte ca amintire

Păstrarea mesajelor, scrisorilor sau cadourilor primite de la foşti parteneri poate fi o problemă în anumite cazuri. Atunci când tricoul preferat este de fapt un cadou primit într-o relaţie mai veche sau când pozele împreună cu “ex”-ul sunt puse undeva la îndemână, toate acestea sunt semne că vechea relaţie nu s-a terminat şi sentimentele încă există.

7.”Nu sunt încă pregătit pentru a spune te iubesc”

Unul dintre simptomele cele mai frecvente în cazul persoanelor care încă nu au reuşit să treacă peste o relaţie mai veche este faptul că nu reuşesc să îi spună noului partener “te iubesc”, deşi sunt de o perioadă suficient de lună de timp împreună. Motivul invocat de obicei este “nu sunt încă pregătit”, însă în spatele acestei replici se pot ascunde şi sentimente pentru foşti parteneri.

8. Probleme în dormitor

În momentul în care apar probleme în menţinerea unei erecţii sau în atingerea orgasmului, de vină pot fi şi emoţiile cauzate de sentimentele de vinovăţie în privinţa ultimei despărţiri. Vina creează un sentiment de neputinţă în a primi şi a da dragostea unui partener.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

2 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

3 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

3 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

4 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

4 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

5 ore ago

Citeste si: