Otrava din bucătărie. Greșeală care te poate îmbolnăvi grav

Folia de aluminiu a devenit o veritabilă resursă în bucătărie când vine vorba de gătit. Însă există voci care susţin că folia de aluminiu ar putea cauza probleme de sănătate, din cauza cantităţii de aluminiu care s-ar putea transfera din folie în mâncare.

Otrava din bucătărie. Greșeală care te poate îmbolnăvi grav

Aluminiul nu apare decât sub formă de folie (cel mai utilizat material în gospodăriile din ţările dezvoltate), oalele şi tigăile sunt căptuşite cu acest material ce, de asemenea, poate fi regăsit şi în compoziţia ustensilelor de bucătărie, precum lingurile. Cuprul a fost înlocuit, în timp, cu aluminiul deoarece este mult mai uşor de produs în masă şi este mai uşor de curăţat, notează Descoperă.

  • Expunerea la prea mult aluminiu ne poate afecta fără să ne dăm seama. Simptomele de intoxicaţie cu aluminiu includ slăbiciune musculară, dureri osoase, convulsii, confuzie.
  • Aluminiul va pătrunde în mâncare, otrăvind mâncarea şi, în cele din urmă, corpul. Un studiu recent a constatat că embrionii expuşi la acest tip de metal pot dezvolta anomalii.
  • Corpul nostru poate procesa acest tip de metal în cantităţi mici, dar ar trebui să încercaţi să îl evitaţi.

Aluminiul şi sănătatea

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a stabilit că ingestia a 40mg per kilogram din greutatea persoanei pe zi este o cantitate sigură. Multe persoane sunt expuse la ingerarea a mai mult aluminiu decât doza zilnică stabilită. Aluminiul se regăseşte în porumb, brânză, sare, ierburi aromatice, condimente şi ceaiuri.

Este utilizat în fabricarea ustensilelor, în agenţii farmaceutici şi deodorante. Sulfatul de aluminiu, un derivat al substanţei, este utilizat în procesul de purificare al apei.

Cercetătorii doresc să indentifice dacă supraexpunerea la aluminiu poate afecta sănătatea umană. De exemplu, o concentraţie mare de aluminiu a fost descoperită în creierul bolnavilor de Alzheimer. Cercetătorii au concluzionat că Alzheimer este o boală a omului modern, asociată cu un stil de viaţă precar şi cu expunerea la industrializarea societăţii.

Aluminiul poate afecta şi persoanele cu boli ale oaselor sau cei cu disfuncţie renală, de asemenea poate reduce rata de creştere a celulelor din creier.

Recent Posts

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

15 minute ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

44 de minute ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

o oră ago

19 mai 2022. Sfântul Mucenic Patrichie, mare vindecător de boli. Rugăciunea în această zi îți aduce alinare și te scapă de necazuri

În ziua de 19 iunie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Mucenic Patrichie, episcopul Prusiei…

2 ore ago

Alimente și băuturi care mențin un ficat sănătos și fericit. Reduc riscul de boli hepatice, de la hepatită, la cancer de ficat

Alimente și băuturi pentru un ficat sănătos. Ficatul funcționează și ca un organ care ajută…

2 ore ago

Bonă reținută în București. Părinții au filmat-o când le agresa copilul de un an

Bonă reținută în București. O femeie care avea grijă de un băiețel de un an…

3 ore ago

Citeste si: