Categories: Expertul zilei

Pacienții diabetici pot servi deserturi?

Pacienții diabetici: Unul dintre cele mai frecvente mituri despre diabet este că este cauzat de consumul prea mult de alimente cu zahăr.

Într-adevăr, dulciurile îți pot afecta corpul, dar nu provoacă diabet.

Diabetul este o afecțiune de sănătate cauzată de nivelurile ridicate de zahăr din sânge. Este extrem de nesănătos și poate avea un impact negativ asupra sănătății generale. Cu toate acestea, nu se poate nega faptul că aportul de zahăr în astfel de condiții îl poate crește semnificativ. Prin urmare, pacienții diabetici trebuie să evite alimentele cu un conținut ridicat de zahăr pentru a preveni hiperglicemia. Dacă suferiți de diabet, atunci este extrem de important să aveți grijă de aportul de carbohidrați, deoarece poate declanșa într-o mare măsură nivelul zahărului în sânge.

Când vine vorba de deserturi, este esențial ca pacienții diabetici să nu exagereze. A avea diabet nu înseamnă întotdeauna că trebuie să vă reduceți total cantitatea de produse cu zahăr. În schimb, îl puteți schimba cu alte dulciuri naturale.

Potrivit expertului nutriționist Rupali Datta, „Pacienții cu diabet zaharat pot servi un desert, dacă acesta îndeplinește criteriile nutriționale. Atunci când servesc un desert, pacienții cu diabet trebuie să se asigure că acestea sunt făcute cu îndulcitori artificiali și cu ajutorul ingredientelor naturale. Puteți servi chiar o porție de orez negru cu lapte, cu niște îndulcitori artificiali, peste care să adăugați și câteva fructe uscate pentru a spori gustul. Tot ce contează este ca dulciurile să aibă în compoziție ingrediente naturale.”

Deserturile cum ar fi fursecurile, produsele de patiserie, prăjiturile și înghețatele nu trebuie consumate, deoarece nu vă vor oferi suficientă valoare nutritivă. În schimb, ați putea opta pentru iaurt congelat fără zahăr, smochine sau chiar niște prăjituri de ovăz neîndulcite.

Dacă totuși nu vă puteți abține și vă este foarte poftă de un anumit dulce din comerț, asigurați-vă că achiziționați o porție mică, necesară pentru satisfacerea poftei de moment. Acest lucru vă va scuti de momentele neplăcute ulterioare.

Este extrem de important să acordați prioritate valorilor nutriționale în orice consumați. Așadar, alegeți cu înțelepciune.

 

Recent Posts

O doctoriță celebră a murit subit la 48 de ani. Persoanele care au cunoscut-o sunt în stare de ȘOC

Cunoscutul doctor Donna Matthew a murit. Starcom Network News a anunțat că Dr. Matthew, în…

22 de minute ago

Uleiul care abundă în vitamina E. Este un antioxidant natural și nu conține grăsimi trans

Uleiul este un ingredient esențial în orice bucătărie și există mii de varietăți din care…

52 de minute ago

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

o oră ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

2 ore ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

2 ore ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică