Categories: Ştiri sănătate

Pacienții, dați afară din Spitalul Foișor ca să devină suport Covid. Proaspăt operați și scoși noaptea în stradă

Pacienții internați la Spitalul de Ortopedie Foișor, din București, sunt dați afară din spital. Raed Arafat a dat ordin să fie evacuat în trei ore pentru că s-a decis ca unitatea să devină spital suport COVID.

Pacienții sunt trimiși acasă sau mutați într-un alt spital. Unul dintre bolnavi a fost operat ieri și este trimis acasa, scos de la terapie intensivă. Bolnavul nu știe unde să se ducă, acesta nu a fost transferat.

„Ne rugăm la Dumnezeu să fie bine și să nu sufere complicații. Sunt revoltată pentru că nu mi se pare normal să te anunțe de pe oră pe alta, că trebuie să vii să o iei acasă. Nu știu sunt încă sub șoc. Nu credeam că o să trăiesc așa ceva”, a spus fiica unei paciente pentru Antena 3

„Aproape că e o crimă cu premeditare. Aceste imagini sunt revoltătoare. Mai există și alte patologii în afară de Covid și nu le poți îngrădi acestor oameni dreptul la sănătate,” a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, medic UPU.

Raed Arafat: ”Discutăm de Foișor de ieri”

”S-a luat decizia ca Spitalul Foișor să fie transformat în spital COVID. Situația în UPU este serioasă. Astăzi dimineață am trimis pacienți din București în alte zone, cu un avion miliar.

Mâine dimineață trebuie ca spitalul să intre pe tratametul COVID. Unii se transferă la alte spitale din zonă, iar alții se vor transporta acasă. (…)Contează orice oră. Normal că trebuie să evacuăm. (…) Ordinul a fost transmis în cursul zilei. Noi am transmis ordinul conducerii spitalului cu câteve ore mai devreme decât poate l-au primit rudele. (…) Facem ce facem pentru că avem nevoie de paturile de terapie intensivă.

În acest moment, nu mai avem în vedere evacuarea unui spital. Evacuarea se putea face mai devreme, dar a trebuit dusă muncă de lămurire cu conducerea spitalului. Medicii de acolo au decis cine pleacă acasă, nu s-a luat decizia într-un birou. Noi discutăm despre Foișor încă de ieri, dar azi la prânz s-a luat decizia. Noi sperăm să se stabilizeze situația în următoarele două săptămâni”, a declarat Raed Arafat pentru Antena 3.

Gabriela Firea: Spitalul modular COVID-19 din Pipera a fost închis

”Asistăm la un paradox. Pe de-o parte ni se transmite de la cel mai înalt nivel că suntem acum în valul trei și sunt din ce în ce mai multe cazuri de Covid-19, iar spitalele de boli infecțioase și tropicale sunt foarte aglomerate, iar de cealaltă parte primarul Capitalei a transmis că lucrurile au intrat pe un făgaș mai bun, că pare că pandemia s-a mai potolit și prin urmare a închis spitalul modular COVID-19 din Pipera, care are o capacitate între 400 și 500 de locuri.

Au fost organizate și transmise către Spitalul Victor Babeș, ca și secție externă a acestuia, 100 de paturi funcționale. Toți pacienții care s-au tratat în acest spital modular COVID-19 au fost foarte mulțumiți atât de medici, asistente, tratamente administrate, cât și de condițiile de cazare. Au avut absolut tot ceea ce îi este necesar unui pacient pentru a depăși cu bine perioada de spitalizare. Inclusiv am primit aprecieri și pentru alimentație. Prin urmare, în momentul în care ai nevoie de alte unități spitalicești tocmai pentru a degreva spitalele de boli infecțioase care preiau cazurile cele mai dificile, vii și spui că nu mai este o prioritate să ții deschis un spital de două milioane de euro”, a declarat Gabriela Firea la Antena 3.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

9 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

10 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

10 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

11 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

11 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică