Categories: Ştiri sănătate

Până la această vârstă copiii se îmbolnăvesc mai rar și transmit virusul mai puțin. Care este vârsta potrivită?

În contextul pandemic actual, școala tradițională a fost sacrificată, iar educația copiilor a fost adaptată nevoilor din prezent. Cu toate acestea, specialiștii trag un semnal de alarmă în această privință. Tot mai mulți copii au început să fie depresivi, să manifeste stări de nervozitate și schimbări de comportament. În ciuda faptului că până la o anumită vârstă copiii se îmbolnăvesc mai rar, școlile nu au fost deschise.

Deși școlile au fost închise de la începutul pandemiei, iar activitatea lor a rămas suspendată până în prezent, specialiștii sunt de părere că aceasta nu este o soluție deloc bună pe termen lung. Pentru copii, socializarea este foarte importantă și ajută la dezvoltarea lor personală. De asemenea, experții din domeniul medical susțin că până la o anumită vârstă copiii se îmbolnăvesc mai rar, ceea ce ar putea facilita redeschiderea școlilor măcar pentru acea categorie prorpiu-zisă.

Alexandru Rafila, reprezentant al României la OMS, a explicat pentru Antena 3 ce repercusiuni pot exista din acest punct de vedere, care este probabilitatea ca unitățile de învătământ să revină la normal și ce grupe de vârstă ar putea beneficia de școala tradițională?

„De exemplu, acum se pot deschide fără probleme, în majoritatea localităților din țară, școlile primare și de gimnaziu. La o creștere medie, să spunem, am putea discuta de menținerea școlilor primare și de un scenariu hibrid pentru gimnaziu. Deci, această abordare unitară care s-a întâmplat până în momentul de față, de luni de zile, care nu a fost fundamentată de niciun specialist sau doar de unul, nu cred că este sănătoasă. Ea nu a ținut cont nici de evoluția pandemiei la nivel național, nici de situația locală din fiecare județ sau fiecare localitate, nici măcar de modul în care se organizează școlile”, afirmă Rafila, potrivit Antena 3.

Care este vârsta până la care copiii se îmbolnăvesc mai puțin?

„Este o prezentare pe care am făcut-o la congresul studenților la Medicină. Ea provine din surse ale Organizației Mondiale a Sănătății și de la UNICEF. E un studiu care arată câteva lucruri: copiii până la 10 ani se îmbolnăvesc mult mai rar și transmit mult mai puțin virusul.

Riscurile în foarte multe țări pentru copiii care nu merg la școală, mai ales din această categorie, sunt extrem de mari în ceea ce privește sănătatea mintală”, adaugă Rafila.

 

Recent Posts

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

23 de minute ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

53 de minute ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

2 ore ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

2 ore ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică