Categories: Ştiri sănătate

Se apropie o nouă pandemie? Un expert avertizează Europa cu privire la boala misterioasă care a umplut spitalele din China

Un expert în sănătate publică a tras un semnal de alarmă, avertizând Europa că s-ar putea „aventura în necunoscut” odată cu focarul de pneumonie din China. Noul val de pneumonie se extinde în China și a forțat țara să reintroducă măștile de protecție și distanțarea socială.

Oficialii chinezi au primit ordin să minimizeze focarul misterios de pneumonie care face ravagii în toată țara, a susținut o persoană din interior.

Beijingul a ordonat, de asemenea, medicilor să nu dezvăluie cauza bolii și a cerut oficialilor să evite utilizarea termenului de Covid-19.

Focarul de pneumonie din China a determinat un expert în sănătate publică să avertizeze despre pericolul iminent în Europa. Boala respiratorie misterioasă face ravagii în China, lăsând spitalele supraîncărcate de copii bolnavi și școlile închise.

Există acum îngrijorarea că focarul a lovit Europa, Țările de Jos confruntându-se cu un val șocant de cazuri de pneumonie în rândul copiilor.

Oamenii încep acum să se îngrijoreze că o nouă pandemie este la orizont, la doar câțiva ani după ce a început pandemia globală de Covid.

Sursă foto: Spitalul Clinic CF Timisoara

Sistemul de sănătate din Europa trebuie să se pregătească

În urma acestor preocupări tot mai mari, un expert în sănătate a declarat pentru Daily Express că Europa trebuie să-și intensifice măsurile preventive, deoarece pregătirea sistemelor de îngrijire a sănătății de a face față acestui focar este „trecută cu vederea”.

Dr Joseph Ambani, expert în boli infecțioase, a spus că în prezent nu se știe suficient despre boala respiratorie „îngrijorătoare”, dar sistemele de sănătate din Europa trebuie să se pregătească pentru ce e mai rău.

Expertul în sănătate publică a declarat pentru Daily Express US:

„Este esențial să înțelegem dacă este o tulpină nouă sau o mutație a unui virus existent. Aceste cunoștințe ne modelează predicțiile despre răspândirea și virulența sa.

Dacă este un virus nou, ne aventurăm în necunoscut, cu potențial atât pentru o virulență mai mare, cât și cu o lipsă de imunitate în populație”.

În prezent, China spune că boala respiratorie provine de la infecția bacteriană, RSV, gripa și virusurile răcelii comune, dar există o îngrijorare tot mai mare că oficialii chinezi îi minimizează severitatea.

Severitatea infecției s-ar putea dovedi deosebit de periculoasă pentru Europa din cauza îmbătrânirii populației. Simptomele pneumoniei sunt notoriu mai grave la persoanele în vârstă, care s-ar putea confrunta cu „provocări semnificative”, potrivit doctorului Ambani.

OMS: Alertă de grad înalt

Dr Ambani a spus că „situația este îngrijorătoare”, nu în ultimul rând pentru că traiectoria focarului „rămâne incertă”.

Dar chiar și cu această incertitudine, importanța ca sistemele de sănătate din Europa să se pregătească pentru a face față infecției nu poate fi minimizată. Nu numai că trebuie să monitorizeze situația și să rămână în alertă maximă, ci trebuie, de asemenea, să sporească eforturile depuse în prezent pentru a minimiza impactul acesteia.

În prezent, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) analizează datele furnizate de China privind focarul în creștere, în timp ce profesioniștii medicali din întreaga lume rămân în alertă maximă.

Recent Posts

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

4 ore ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

4 ore ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

5 ore ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

5 ore ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

6 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

6 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra