Categories: Ştiri sănătate

Paralizie facială din cauza vaccinului Covid? Reacții adverse alarmante în timpul testelor Pfizer

Paralizie facială din cauza vaccinului Covid?. Patru persoane vaccinate anti-Covid cu vaccinul dezvoltat de Pfizer în studiile clinice au dezvoltat paralizia lui Bell, o formă de paralizie facială temporară. 
Acest efect secundar alarmant, dar rar, a fost dezvăluit într-un comunicat publicat de FDA înainte de ședința în care autoritățile de reglementare vor vota pentru aprobarea vaccinului, potrivit Daily Mail. 

FDA este Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente responsabilă pentru protejarea și promovarea sănătății publice prin controlul și supravegherea siguranței alimentelor, a produselor din tutun, a suplimentelor alimentare, a medicamentelor eliberate pe bază de prescripție medicală și a medicamentelor fără prescripție medicală (medicamente), vaccinuri, biofarmaceutice, transfuzii de sânge, dispozitive medicale, radiații electromagnetice dispozitive de emisie (ERED), produse cosmetice, alimente și furaje pentru animale și produse veterinare.

Oamenii de știință de la FDA au decis că efectul secundar nu este probabil cauzat de vaccinare, dar au spus că ar recomanda ca Pfizer să monitorizeze îndeaproape acest efect.
Paralizia lui Bell poate apărea la oricine, în orice moment, iar cauza sa este necunoscută, deși infecțiile respiratorii virale sunt considerate un factor de risc.

Paralizie facială din cauza vaccinului Covid?

Doar un singur vaccin inactivat cu gripă inactivată a provocat acest efect secundar grav, în 2001, și a fost scos rapid de pe piață.

Una dintre persoanele afectate a avut fața paralizată la trei zile după vaccin și a revenit la normal după aproximativ trei zile, în timp ce în celelalte cazuri, paralizia a apărut după 9, 37, respectiv 48 de zile după vaccinarea împotriva SARS-Cov-2. Fiecare dintre cei trei s-a recuperat în 10 – 21 de zile.

În fiecare an, aproximativ 40.000 de oameni din SUA dezvoltă paralizia lui Bell.

Altfel spus, aproximativ una din 60-70 de persoane se vor confrunta cu paralizie facială, cel puțin o dată pe parcursul vieții.

Paralizia lui Bell este mai frecventă la femeile gravide, în special în timpul celui de-al treilea trimestru sau la scurt timp după naștere. Persoanele cu diabet sunt, de asemenea, mai predispuse la paralizia lui Bell.

Infecțiile căilor respiratorii superioare, cum ar fi răceala sau gripa, sunt, de asemenea, un factor de risc.

COVID-19, fiind o infecție a căilor respiratorii, poate să fie un factor de risc pentru paralizia lui Bell. Paralizia facială a fost raportată la trei pacienți brazilieni cu COVID-19, cel puțin o persoană în China, o femeie însărcinată în Portugalia și la un număr de pacienți indieni.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

2 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

3 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

3 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

4 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

4 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

5 ore ago

Citeste si: