Categories: Stil de viaţă

Părintele Necula: „E vremea să ne punem în genunchi”

Constantin Necula este preot ortodox și profesor universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu. Cunoscut publicului pentru numeroasele sale apariții la conferințe și dezbateri televizate, preotul a vorbit românilor despre credință, iubire și bucuria de viață.

În exclusivitate la Antena 3, Părintele Constantin Necula, celebru autor al mai multor volume de predici, a fost nvitatul Florentinei Fântanaru, în cadrul unei Ediţiii Speciale de la Antena 3.

Părintele Necula: „E vremea să ne punem în genunchi”

„Dumnezeu ne vrea biruitori împreună cu El. Ne iubeşte când ne împlinim şi ne ajută. Nu ne putem împlini decât în Hristos. Asta este ceea ce vedem, pe carierele noastre, pe vieţile noastre. Numai un orb nu vede, că de fapt lumina adevărată nu e dată de calitatea în care îţi desfăşori viaţa, ci de bucuria în care îşi desfăşori viaţa. Sunt oameni bucuroşi cu un măr mâncat la timp şi sunt oameni care au o livadă întreagă şi nu sunt sătui. E o taină”, a spus părintele Necula.

„În casele românilor au venit mămici cu mulţi copii. Singurii care au putut vorbi aceeaşi limbă au fost copiii. Ei în câteva minute s-au ancorat, era limba lor de copii. Copiii români au dovedit că pot rupe de la ei păpuşile, ciocolăţile, patul de dormit. Fantastic ce s-a întâmplat.

Muncind acum într-un colectiv mixt de vindecare a traumei şi lucrând foarte bine pe câteva probleme, am constatat că cele mai bune ajutoare pe care le-am avut, au fost de la copiii noştri care au pompat o sensibilitate în plus, un soi de căldură în plus pentru copii. Pentru mamele cu copii mulţi şi cu soţii pe front a fost aproape imposibil, şi cred că ne va fi foarte greu de acum încolo să îi putem ajuta chiar în toate, dar măcar să îi ajutăm în ce putem.

Necula: Se simţea nu doar iubire, ci şi îngrijorarea, dar una luminoasă

Pentru mine a fost foarte impresionant, pentru că am fost martor în câteva rânduri, în care copiii vorbeau la telefon cu militarii ucraineni, cu taţilor lor. Foarte tare m-a impresionat. Se simţea nu doar iubire, ci şi îngrijorarea, dar una luminoasă. Ei ştiau de ce au rămas acolo (…) Apoi au fost câteva momente foarte tensionate. În urma unor bombardamente, de exemplu s-a încercat să se ia legătura cu părinţii lor rămaşi acasă. Ce greu a fost atunci, pentru că au fost nişte momente dificile. M-a impresionat modul în care voluntarii ajutau. M-a impresionat şi voluntariatul din Ucraina. Noi facem parte dintr-un popor care a trecut prin astfel de greutăţi”, a mărturisit preotul Constantin Necula, în exclusivitate la Antena 3.

Părintele Constantin Necula a vorbit și despre situația critică de la granița României.

„Duhovniceşte vorbind, simt că ceva nu e în regulă, că e un bipolarism duhovnicesc extrem de grav. Adică o neatenţie să crezi că ce spui tu este în acord cu Evanghelia, înseamnă fie să nu citeşti corect Evanghelia, fie să o citeşti cu un om care te îndrumă să o citeşti prost. E motivul pentru care, de exemplu, Biserica Ortodoxă insistă ca lectura Bibliei să se facă cu ajutorul unui duhovnic, într-o comunitate de rugăciune şi nu cum te taie capul.

Părintele Necula: „Am spus că a murit fără să ştie”

(…) Pe mine nu mă mai interesează demult Putin. Am spus că a murit fără să ştie. A murit cu mult înainte să moară. Pe mine m-a impresionat şi mă interesează dacă noi reuşim să dăm ţării acesteia o mentalitate, că în sine, crucea e mai puternică decât orice alt semn folosit în numele lui Dumnezeu, că în numele Ortodoxiei nu există cruciaţi, ci există doar Evanghelie şi Hristos. E elementul de la care trebuie să repornim reconstrucţia lucrurilor pe care le avem de repornit.

Eu cred că e vremea să ne punem în genunchi şi să ne rugăm, mai ales pentru el (n.r. Putin)”, a spus părintele Constantin Necula, în exclusivitate lpentru sursa citată.

Recent Posts

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

22 de minute ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

52 de minute ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

o oră ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

2 ore ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

2 ore ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică