Categories: Stil de viaţă

Patru beneficii uimitoare ale consumului de alimente picante

Condimentele nu au doar rolul de a da savoare măncărurilor ci au o mulțime de beneficii pentru sănătate.

Ajută la slăbit

 Ardeiul iute conține capsaicină, care poate accelera metabolismul și ajută organismul să ardă calorii într-un mod rapid. Acest lucru este explicabil de faptul că această substanță (capsaicina) crește temperatura corpului și ritmul cardiac, intensificând activitatea acesteia. În plus, studiile au demonstrat că persoanele care consumă alimente condimentate, mănâncă mai puțin.

Beneficii pentru inimă

Ardeiul iute ajută la îmbunătățirea sănătății inimii prin stimularea capacității organismului de a dizolva cheagurile de sânge. Cercetările au demonstrat că nivelurile scăzute de colesterol LDL sau colesterol rău s-au diminuat atunci când ardeiul iute a fost introdus în dieta unei persoane, reducându-se astfel riscul de accident vascular de la nivelul inimii. Capsaicina din ardeiul iute, reduce inflamația – indentificată ca un factor favorizant pentru bolile de inimă. În plus, statisticile arată că, în culturile în care se consumă în mod frecvent alimente condimentate, rata manifestării infarctului miocardic și a accidentelor vasculare cerebrale, este mult mai scăzută.

Îmbunătățirea funcției sistemului circulator

Alimentele condimentate stimulează circulația sanguină și ajută la scăderea tensiunii arteriale. Când o persoană consumă mâncare condimentată, temperatura corpului crește, ca și fluxul sanguin, iar activitatea inimii este intensificată. Ardeiul iute ajută și la consolidarea pereților vaselor de sânge, întrucât acesta este bogat în vitamina A.

Lupta contra cancerului

Multe studii au concluzionat că un consum regulat de ardei iute și curry reduce riscul dezvoltării cancerului. Capsaicina încetinește creșterea celulelor canceroase și, în unele cazuri, acestea sunt distruse fără să fie afectate celulele din jur. în țările în care dietele sunt bogate în capsaicină, în mod tradițional (India, Mexic), anumite forme de cancer sunt manifestate într-o proporție mult mai mică.

Favorizează digestia

Condimentele optimizează activitatea digestivă, cresc fluxul de sânge către stomac și susțin calitatea mucoasei acestuia. Capsaicina, ajută la eliminarea bacteriilor specifice bolii helicobacter pylori și contribuie la prevenirea sau vindecarea ulcerului gastric. Cu toate acestea, dacă apar arsuri stomacale din cauza alimentelor condimentate, se va administra un antiacid pentru ameliorarea simptomelor și pentru neutralizarea acidului gastric.

Recent Posts

STUDIU. Condimentul care poate crește riscul de cancer de stomac

STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…

10 ore ago

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

11 ore ago

Cinci alimente benefice pe care toată lumea trebuie să le consume: Îmbunătățesc funcția rinichilor

O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…

11 ore ago

Totul despre boala rară și gravă care afectează hemoglobina: Tratamentul NU trebuie întrerupt

Talasemia majora este o boală genetica rară și gravă care afectează producerea de hemoglobina, proteina…

12 ore ago

Ce s-a întâmplat în corpul unei femeie care a urmat o dietă strictă

O femeie a urmat o dietă strictă cu apă două săptămâni. Ea a dezvăluit ce…

12 ore ago

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri. Vezi ce se întâmplă în corp

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri? Sucurile naturale sunt o…

13 ore ago

Citeste si: