Patru semne de alarmă puțin cunoscute ale bolii Alzheimer la care trebuie să fii atent

Boala Alzheimer este cea mai frecventă cauză a demenței în Marea Britanie, reprezentând până la 80 la sută din toate cazurile de demență.

Se crede că este cauzată de acumularea anormală de proteine în și în jurul celulelor cerebrale.

Printre semnele bine cunoscute pe care mulți dintre noi le asociază cu această afecțiune se numără problemele de memorie, cum ar fi uitarea numelor sau a conversațiilor recente.

Cu toate acestea, există unele semne mai puțin cunoscute care ar putea indica, de asemenea, boala Alzheimer.

Amanda Philpott, expert în sănătatea auzului și cofondator al specialiștilor în audiție Eargym, a vorbit cu Express.co.uk pentru a explica mai multe.

Pierderea auzului

Pierderea auzului de către o persoană dragă ar putea părea un semn tipic al îmbătrânirii, dar Amanda a spus că ar putea fi mai mult decât atât.

„Cercetările din ce în ce mai numeroase arată că persoanele cu pierderea auzului sunt mai predispuse la dezvoltarea demenței”, a spus ea.

„De fapt, cercetările au constatat că pierderea auzului neadresată este unul dintre cei mai mari factori de risc potențial modificabili pentru dezvoltarea demenței.

„Cercetările sunt încă în curs de desfășurare, dar unul dintre motivele sugerate pentru acest lucru este izolarea socială care poate fi cauzată de pierderea auzului, care poate duce la tipul de declin cognitiv asociat cu demența.

„În plus, sarcina cognitivă cauzată de pierderea ușoară a auzului poate contribui la declinul cognitiv în timp, deoarece resursele sunt deturnate de la alte sarcini cognitive către înțelegerea vorbirii și urmărirea conversațiilor.

„Unele studii au sugerat că pierderea auzului netratată ar putea duce la modificări ale creierului care ar putea fi legate de tulburări cognitive și apariția demenței.”

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Depresie

Se estimează că până la 40% dintre persoanele cu Alzheimer suferă de depresie, a declarat Amanda pentru Express.co.uk.

Ea a continuat: „În multe cazuri, persoanele care trăiesc cu demență pot experimenta depresie ca urmare a sentimentului de izolare socială și de singurătate.

„Dar cercetările sugerează, de asemenea, că persoanele care au suferit de depresie la mijlocul vieții au un risc crescut cu 70 până la 80% de a dezvolta demență mai târziu.”

Probleme de conștientizare spațială

Cineva cu demență ar putea avea dificultăți în a judeca spațiile și distanțele.

Amanda a spus: „Demența poate deteriora lobii occipitali, care este partea creierului care procesează informații despre obiectele 3D.

„Acest lucru poate duce la dificultăți de vizualizare și percepere a spațiilor, ceea ce înseamnă că persoanele cu Alzheimer s-ar putea lupta cu conștientizarea spațială sau cu capacitatea de a judeca cu precizie distanțele.

„Acest lucru se poate manifesta prin dificultăți în folosirea scărilor, parcarea unei mașini sau recunoașterea obiectelor.”

Izolare socială

Potrivit Institutului Național pentru Cercetare în Sănătate și Îngrijire, o treime dintre persoanele cu demență ușoară până la moderată se confruntă cu singurătate.

Amanda a adăugat: „Acest lucru se datorează faptului că, așa cum am menționat mai sus, persoanele cu demență se pot lupta cu aspectele de socializare.

„Izolarea poate apărea din cauza pierderii memoriei, a confuziei, a dificultăților pentru a îndeplini sarcinile zilnice familiare și a se strădui să urmărească conversațiile.”

Recent Posts

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

9 minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

39 de minute ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

o oră ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

2 ore ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică