Categories: Știrile zilei

Data la care vin pensiile în martie. În ce zile le aduce poștașul și când intră pe card. Motivul pentru care vor fi întârzieri

Conform reglementărilor, plata pensiilor pentru luna martie 2024 prin Poșta Română se face în perioada 1-15, la domiciliul pensionarilor. De notat că data de distribuire a pensiilor variază în funcție de opțiunea selectată de către pensionari: fie prin intermediul cardului bancar, fie prin intermediul serviciilor poștale.

Jumătate dintre cei 5 milioane de pensionari ai ţării au decis ca pensia să le fie adusă de poștaș. Acest lucru se întâmplă începând cu data de 2 a fiecărei luni. Doar că în martie avem o situaţie specială, ce va duce la o uşoară întârziere a plăţilor.

Cum data de 2 martie pică într-o sâmbătă, iar 3 martie e duminică, pensiile vor fi aduse de poștaș pe data de 4 martie, luni, cu o întârziere de câteva zile.

Este bine ca pensionarii să știe că dacă nu sunt găsiți acasă, poștașul reține pensia timp de 2 zile la oficiul poștal. Dacă pensionarul nu se prezintă să o ridice, pensia este trimisă înapoi la Casa de pensii.

Așa cum precizează aceeași Casă de pensii, conform calendarului, primele pensii care se dau sunt cele aduse poștaș încă din primele zile ale lunii martie. Și luna aceasta va fi o mică decalare cu plățile care vor începe de luni, 4 martie.

În funcţie de opţiunea pensionarului, drepturile de pensie se achită prin mandat poştal, la domiciliul beneficiarului drepturilor de pensie sau al mandatarului, ori în cont curent sau cont de card la una din băncile cu care Casa Naţională de Pensii Publice a încheiat convenţii pentru plata drepturilor de pensie.

În cazul pensionarilor care au optat pentru ca pensia să fie încărcată pe card, avem următorul caz: În data de 12 a fiecărei luni, dar nu mai târziu de data de 13 a fiecărei luni pensionarii primesc banii pe card.

Când se achită pensiile prin poștă

În intervalul 1 – 15 ale lunii, la domiciliul beneficiarilor.

Când sunt puse în plată drepturile de pensie

Pensiile se plătesc de la data acordării, cu excepţia pensiei anticipate şi a pensiei anticipate parţiale, care se plătesc de la data încetării calităţii de asigurat. Pensia medie și punctul de pensie au crescut de la 1 ianuarie 2024, cu un procent de 13,8%.

Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Pensii 2024. Modificare în noua Lege a Pensiilor din cauza unei erori de formulare. Anunțul șefului Casei de Pensii despre a doua recalculare

Modificare în noua Lege a Pensiilor: O eroare de formulare în legea pensiilor va determina modificarea unui articol din noua lege a pensiilor. Șeful Casei de Pensii susține că la articolul 139 din lege a apărut ”o eroare de formulare” îar din această cauză legea va fi modificată pentru a nu risca să scadă pensiile.

”(2) În situația în care, urmare recalculării drepturilor de pensie conform alin. (1), prin valorificarea venitului total lunar realizat, prevăzut la art. 139 alin. (1) din lege, rezultă un cuantum al pensiei mai mic decât cel aflat în plată, se acordă cuantumul și numărul de puncte rezultate în urma recalculării.”, se arată în lege.

Noua Lege a Pensiilor prevede și o a doua recalculare a pensiilor, care va fi mult mai importantă decât recalcularea care se încheie în septembrie 2024.

 

Recent Posts

La cât ajunge pensia unui român cu 35 de ani vechime în muncă, după recalculare

Pensie după 35 de ani de muncă. După o perioadă de 35 de ani de…

3 ore ago

Simptome care apar în orice tip de de cancer și sunt adesea ignorate până e prea târziu

Cancerul este o afecțiune complexă și diversă, cu peste 100 de tipuri diferite cunoscute până…

4 ore ago

Ce să mănânci dacă ai glicemia mare. Cele mai bune alimente care elimină zahărul din sânge

Știi ce alimente te ajută să scazi glicemia? Prediabetul este caracterizat prin prezența valorilor crescute…

4 ore ago

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România, înclus în patrimoniul Unesco. Merită să-l vizitezi cel puțin o dată în viață

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România. În România există un oraș de o…

5 ore ago

Nutriționist: Acest fruct îngrașă cel mai tare. E un șoc pentru ficat dacă mâncăm prea mult

Fructul care îngrașă cel mai mult. Dr. Mihaela Bilic, cunoscut medic nutriționist, atenționează în legătură…

5 ore ago

Horoscop 20 – 26 mai 2024. E momentul să culegem roadele în urma eforturilor depuse

Horoscop 20 - 26 mai 2024. O săptămână plină de evenimente semnificative. Cu patru evenimente…

6 ore ago

Citeste si: