Categories: Ştiri sănătate

Pentru cei 400 de copii care nu au fost niciodată găsiți! Protest sfâșietor menit să tragă semnalul de alarmă: Unde ne dispar copiii?

Pantofiori pentru copiii care lipsesc. PNL a organizat sâmbătă o acțiune de protest în fața sediului Ministerului de Interne, punând pe asfalt mai multe perechi de încălțăminte.

La începutul anului, în statisticile poliţiei erau dispăruţi peste 2000 de oameni, dintre care 534 copii.  Într-un dramatic manifest al acestei statistici sumbre, în fața sediului Ministerului de interne au fost lăsate, sâmbătă, sute de perechi de pantofi.

Pe site-ul poliţiei sunt doar pozele a 17 copii dispăruţi. Cel mai vechi caz este din 2004, când un băieţel care avea atunci doi ani a dispărut dintr-un sat din Sibiu. În 25 de ani, în dosarul său nu s-a clintit o filă, conform stirileprotv.ro.

Liberalii susțin că, potrivit cifrelor oficiale, în România, în 2018 au fost dați dispăruți 4000 de minori și au fost găsiți doar 3600 dintre aceștia, astfel că 410 sunt în continuare căutați.

Din acest motiv, liberalii au pus pe jos în fața sediului MAI 400 de perechi de încălțăminte, ”pentru fiecare copil care dispare anual”, pentru a atrage atenția că tragedia de la Caracal nu este singulară.

PNL susține înființarea unor structuri specializate în cadrul județelor/regiunilor cu personal și logistică specializată, care să preia, din prima etapă, cazurile de persoane dispărute sau răpite, fiind evident că polițiștii de ordine publică sunt depășiți de complexitatea unor asemenea cazuri.

Recent Posts

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

2 ore ago

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei la recalculare

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei…

3 ore ago

Ce se întâmplă cu creierul în prima jumătate a somnului

Există trei nevoi fundamentale ale oamenilor pentru a supraviețui: alimentația, oxigenul și somnul. Odihna este…

4 ore ago

Anii lucrați în străinătate se adaugă la calculul pensiei din România?

O întrebare tot mai frecventă în rândul românilor în ultima perioadă este dacă anii lucrați…

4 ore ago

Cele două zodii care își îndeplinesc cel mai mare vis în săptămâna 13 – 19 mai

Două zodii norocoase își îndeplinesc visurile, săptămâna aceasta. Pentru acești nativi, zilele actuale par să…

5 ore ago

Un tânăr a făcut necroză hepatică și a murit la câteva ore după ce a mâncat acest aliment reîncălzit

Un student în vârstă de 20 de ani din Belgia a făcut necroză hepatică și…

5 ore ago

Citeste si: