Pericolele ascunse din alimentele sănătoase

Chiar şi alimentele care nu conţin grăsimi şi zahăr ne pot face rău, potrivit specialiştilor de la agenţia Enviromental Working Group (EWG) care au întocmit o listă cu alimente care ne pot afecta serios sănătatea.

Deşi, fructele şi legumele sunt considerate printre cele mai sănătoase alimente, EWG oferă o nouă perspectivă asupra acestor alimente.  „Duzina murdară”, care face parte din Ghidul anual al cumpărătorului pentru pesticidele din produse, realizat de EWG, este o listă selectată dintr-un număr de 48 de alimente populare.

Chiar şi după spălare, 67 la sută din mostrele de produse au conţinut reziduuri de pesticide, potrivit informaţiilor analizate de EWG.

Pesticidele au legătură cu numeroase riscuri de sănătate, în special cu problemele de dezvoltare care apar la copii. De asemenea, pot tulbura sistemul hormonal al organismului, potrivit Agenţiei americane de protecţie a mediului.

Iată care sunt fructele şi legumele care conţin cele mai multe pesticide:

  • Merele: În topul listei din acest an se află mărul, care a avut rezultate pozitive pentru cel puţin un reziduu de pesticide în 99 la sută din teste.
  • Căpşunile: Al doilea cel mai contaminat fruct din listă.
  • Strugurii: Un singur ciorchine a ieşit pozitiv în cazul a 15 pesticide.
  • Ţelina: Mostrele de ţelină au avut rezultate pozitive pentru 13 pesticide diferite.
  • Piersicile
  • Spanacul: A doua cea mai contaminată legumă din listă.
  • Ardeiul gras: Asemenea strugurilor, un singur ardei gras roşu a avut rezultate pozitive la 15 pesticide.
  • Nectarinele: Toate mostrele de nectarine de import testate de EWG în privinţa pesticidelor au avut rezultate pozitive.
  • Castravetele
  • Cartofii
  • Roşiile cherry: Au înregistrat rezultate pozitive la testele pentru 13 pesticide diferite.
  • Ardeiul iute

Totuşi, potrivit aceleiaşi agenţii EWG, „beneficiile de sănătate ale unei diete bogate în fructe şi legume depăşesc riscurile expunerii la pesticide. Ghidul ajută la reducerea expunerii la pesticide (, dar consumul de produse crescute tradiţional este mult mai bun decât să nu mâncăm deloc fructe şi legume.”

Recent Posts

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

24 de minute ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

54 de minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

o oră ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

2 ore ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică