Chiar şi alimentele care nu conţin grăsimi şi zahăr ne pot face rău, potrivit specialiştilor de la agenţia Enviromental Working Group (EWG) care au întocmit o listă cu alimente care ne pot afecta serios sănătatea.
Deşi, fructele şi legumele sunt considerate printre cele mai sănătoase alimente, EWG oferă o nouă perspectivă asupra acestor alimente. „Duzina murdară”, care face parte din Ghidul anual al cumpărătorului pentru pesticidele din produse, realizat de EWG, este o listă selectată dintr-un număr de 48 de alimente populare.
Chiar şi după spălare, 67 la sută din mostrele de produse au conţinut reziduuri de pesticide, potrivit informaţiilor analizate de EWG.
Pesticidele au legătură cu numeroase riscuri de sănătate, în special cu problemele de dezvoltare care apar la copii. De asemenea, pot tulbura sistemul hormonal al organismului, potrivit Agenţiei americane de protecţie a mediului.
Iată care sunt fructele şi legumele care conţin cele mai multe pesticide:
Totuşi, potrivit aceleiaşi agenţii EWG, „beneficiile de sănătate ale unei diete bogate în fructe şi legume depăşesc riscurile expunerii la pesticide. Ghidul ajută la reducerea expunerii la pesticide (, dar consumul de produse crescute tradiţional este mult mai bun decât să nu mâncăm deloc fructe şi legume.”
Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…
Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…
Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…
Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…
Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…
După o noapte de amor ca în filme, un bărbat din Botoșani a ajuns la…