Pericolul din spatele suplimentelor alimentare. Medic: „Unele dintre ele pot fi chiar nocive”. Cât de des le administrezi?

Suplimentele alimentare sunt recomandate de medici numai atunci când organismul are nevoie de anumite vitamine și minerale. În anumite cazuri, acestea pot face mai mult rău decât bine. Iată care este pericolul din spatele suplimentelor și cum trebuie să fie administrate, de fapt.

Aceste suplimente sunt recomandate de specialiști numai atunci când organismul nu poate obține toți nutrienții esențiali prin alimentație. În mod ideal, vitaminele și mineralele trebuie să fie asigurate cu ajutorul obiceiurilor alimentare sănătoase și echilibrate.

Atunci când anumite persoane nu obțin nutrienții necesari numai din alimentație, medicii pot recomanda anumite suplimente. Din păcate, majoritatea oamenilor administrează aceste suplimente fără a cere sfatul medicului.

Acest lucru poate avea repercusiuni grave asupra sănătății tale, explică Rodica Tănăsescu, medic de familie, la Antena 3.

Pericolul din spatele suplimentelor alimentare

„Sunt niște produse care conțin fie vitamine, fie minerale, fie diverse alte substanțe sau plante. Acestea pot aduce un beneficiu, în scopul de a menține sănătatea, nu de a vindeca ceva. Ele nu sunt făcute să vindece. Sunt suplimente alimentare pentru perioade în care organismul uman are nevoie de ceva mai multe minerale sau vitamine.

Dacă sunt bine făcute, adică dacă sunt extracte standardizate și sunt făcute printr-o tehnologie similară cu a medicamentului, pot avea oarecare beneficii doar dacă sunt recomandate de medic.

În orice caz, ele nu înlocuiesc tratamentul pentru o anumită boală, ele nu înlocuiesc în niciun caz medicamentele. Și sunt destul de scumpe. Pacientul trebuie să întrebe întâi medicul!

Suplimentele sunt niște produse care conțin substanțe sau asociații de substanțe care pot fi benefice omului sănătos. Ele nu sunt pentru omul bolnav. În plus, ele nu au autorizație de la Ministerul Sănătății și de la Ministerul Agriculturii”, susține medicul Rodica Tănăsescu.

Pot avea efecte nocive

„Unele dintre ele pot fi chiar nocive. Ar putea face rău dacă sunt luate în exces, iar unele dintre ele care au anumite substanțe, pot fi dăunătoare, chiar pentru tubul digestiv dacă au un exces din anumite plante, pot face mai mult rău decât bine. De cele mai multe ori, însă, nu fac rău, dar sunt ineficiente”, adaugă medicul.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

5 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

6 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

6 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

7 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

7 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

8 ore ago

Citeste si: