Care este perioada de incubație a virusului SARS-CoV-2?

Care este perioada de incubație a virusului SARS-CoV-2?

Un coronavirus este un tip de virus care poate provoca boli respiratorii la oameni și animale. În 2019, un nou coronavirus numit SARS-CoV-2 apărut în Wuhan, China, s-a răspândit rapid în întreaga lume.

O infecție cu noul coronavirus provoacă o boală respiratorie numită COVID-19. Ca și în cazul majorității virușilor, perioada de incubație a SARS-CoV-2 poate varia de la o persoană la alta. Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre cât poate dura simptomele să se dezvolte și ce să faceți dacă credeți că aveți COVID-19.

Care este perioada de incubație a virusului SARS-CoV-2?

Perioada de incubație este perioada dintre momentul în care contractați un virus și momentul în care simptomele dvs. încep. În prezent, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), perioada de incubație pentru noul coronavirus este undeva între 2 și 14 zile după expunere.

Potrivit unui raport recent, mai mult de 97% dintre persoanele care contractă SARS-CoV-2 prezintă simptome în termen de 11,5 zile de la expunere. Perioada medie de incubație pare să fie de aproximativ 5 zile. Cu toate acestea, această estimare se poate schimba pe măsură ce aflăm mai multe despre virus.

Pentru mulți oameni, simptomele COVID-19 încep ca simptome ușoare și se agravează treptat în câteva zile. 

Cum se transmite virusul?

CDC recomandă ca toți oamenii să poarte măști de pânză în locurile publice unde este dificil să se mențină o distanță de doi metri unii de ceilalți. Acest lucru va ajuta la încetinirea răspândirii virusului de la persoanele fără simptome sau persoanele care nu știu că au contractat virusul. Măștile de față din stofă trebuie purtate în timp ce continuați să exersați distanțarea fizică.

SARS-CoV-2 se răspândește de la o persoană la alta prin contact strâns sau din picături care sunt împrăștiate atunci când o persoană cu virusul strănut sau tușește. Noul coronavirus este extrem de contagios, ceea ce înseamnă că se răspândește ușor de la persoană la persoană. Potrivit sursei CDC, persoanele care au virusul sunt cele mai contagioase atunci când prezintă simptome de COVID-19.

Deși este mult mai puțin frecvent, există posibilitatea ca cineva care este infectat cu coronavirus să transmită virusul chiar dacă nu prezintă simptome. De asemenea, este posibil ca virusul să poată fi transmis prin atingerea suprafețelor contaminate de virus și apoi prin atingerea gurii sau a nasului. Cu toate acestea, acesta nu este principalul mod în care se răspândește noul coronavirus.

Cum să te protejezi

Cea mai bună modalitate de a vă împiedica să contractați noul coronavirus este să vă spălați frecvent pe mâini. Folosiți apă și săpun și spălați cel puțin 20 de secunde. Dacă nu aveți apă și săpun, puteți utiliza, de asemenea, dezinfectant pentru mâini cu cel puțin 60% alcool.

Alte modalități de a vă proteja includ următoarele:

  • Stați la cel puțin 2 metri distanță de oricine pare bolnav și evitați grupurile mari de oameni.
  • Evitați să vă atingeți fața.
  • Nu împărtășiți altor obiecte personale. Aceasta include lucruri precum pahare, ustensile, periuțe de dinți și balsam de buze.
  • Ștergeți suprafețele folosite în mod frecvent, cum ar fi clanțele ușii, tastaturile și șinele scărilor din casa dvs., cu produse de curățat pentru uz casnic sau o soluție de înălbitor diluată.
  • Spălați-vă mâinile sau folosiți un dezinfectant pentru mâini după ce ați atins suprafețe precum butoanele liftului sau bancomatului, mânerele pompei de benzină și cărucioarele pentru alimente.
  • Rămâneți acasă și adresați-vă medicului dumneavoastră dacă începeți să aveți probleme respiratorii și credeți că simptomele dvs. sunt în concordanță cu cele ale COVID-19.

Recent Posts

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

29 de minute ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

10 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

10 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

11 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

11 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică