Categories: Ştiri sănătate

Personalul medical, petiție împotriva metodei pacientului sub acoperire. ”În grupurile profesionale medicii se gândesc cum pot să demonstreze ca NU sunt şpăgari!”

Metoda „pacienţi sub acoperire”  propusă de Ministrul Sănătăţii a declanşat un scandal de proporţii în sistemul sanitar. Medicii declară că nu condiţionează actul medical de primirea plicului şi că cei care ar face acest lucru sunt foarte puţini.

„Un procent nesemnificativ”, susţin aceştia. În acest sens, personalul medical a făcut o petiţie şi acuză că metoda „pacienţilor sub acoperire” este ilegală. În acelaşi timp, ministrul Sănătăţii precizat că această iniţiativă face parte din strategia anticorupţie şi că nu va renunţa la ea, potrivit hotnews.ro.

Printre medicii care au reacţionat imediat după  ce a izbucnit scandalul „pacienţilor sub acoperire” este Livia Davidescu din Craiova, medicul care a făcut lista celor 43 de doctori decedaţi în gardă. „Ştiti că pe grupurile profesionale medicii se gândesc cum pot să demonstreze ca NU sunt şpăgari? Că vor să înregistreze cu reportofoane consultaţiile? Că se gândesc la introducerea de camere de vederi în cabinete, doar ca să poată dovedi ca nu iau mită? Mi se pare incredibil faptul că nu se găsesc metode eficiente de depistare a şpăgarilor şi se aruncă oprobriul asupra întregii bresle!”, a declarat medicul craiovean.
Dr. Livia Davidescu a precizat că medicii au formulat şi o petiţie şi au cerut imediat Colegiului Medicilor să reacţioneze. „Aşteptările de apărare a noastră, ca breaslă, se duc către CMR, indiferent de politica guvernului. Doamna ministru Pintea ar trebui să spună de ce, din aprilie 2019, nu mai monitorizează răspunsurile pacienţilor legate de corupţia din sistemul sanitar.

Este ilegal ce faceţi, doamna Pintea! Spuneţi câţi doctori aţi prins că au luat mită în astea trei săptămâni”, a spus dr. Davidescu. Şi sindicatele din sănătate susţin că intenţia ministrului Sănătăţii de a trimite în spitale „pacienţi sub acoperire” pentru identificarea medicilor care condiţionează actul medical de mită este „ilegală”.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că intenţionează să trimită în spitale „pacienţi sub acoperire” pentru a identifica angajaţii care condiţionează actul medical de mită. Potrivit ministrului, acesta este unul dintre paşii unei strategii anticorupţie mai ample, gândite de Ministerul Sănătăţii, care ar trebui implementată până în 2020.

 

Recent Posts

Se dau 15.000 de lei de la stat pentru aceste categorii de români. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Se dau bani de la stat. Statul oferă ajutoare financiare pentru cuplurile care doresc să…

4 minute ago

Alimentul care protejează neuronii și ajută în prevenția bolii Alzheimer

Alimentul care poate preveni boala Alzheimer. Creierul nostru este un organ complex și vital care…

34 de minute ago

La Cluj Napoca, când toată lumea nu mai credea, au fost inaugurate lucrările de construcție

La Cluj Napoca, când toată lumea nu mai credea, au fost inaugurate lucrările de construcție…

o oră ago

Motivul neobișnuit pentru care Meghan Markle își ascunde picioarele. Poartă mereu rochii sau fuste care par prea lungi pentru înălțimea ei

De ce își ascunde Meghan Markle picioarele? Ducesa de Sussex poartă adesea haine prea lungi…

2 ore ago

Situație alarmantă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean Giurgiu

Situație alarmantă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean Giurgiu. Pacienții care au nevoie…

2 ore ago

Citeste si: