Peștele considerat un adevărat miracol pentru sănătate de către medici. Este bogat în vitamina D și nutrienți

Peștele este o sursă slabă și sănătoasă de proteine, iar tipurile de pește gras, cum ar fi somonul, tonul, sardinele și macroul, furnizează acele grăsimi omega-3 sănătoase pentru inimă și creier. Ghidul dietetic pentru americani recomandă ca adulții să mănânce 8 uncii de fructe de mare pe săptămână (pe baza unei diete de 2.000 de calorii).

Există, de asemenea, preocupări legate de mediul înconjurător și de alegerea fructelor de mare care sunt durabile. Așadar, dacă deseori stați la raionul de pește puțin confunzi și vă întrebați ce este bun pentru dumneavoastră și pentru planetă, vă putem ajuta. Am făcut cercetări pentru a găsi cei mai sănătoși pești pe care să îi consumați atunci când vine vorba de durabilitate, conținut de mercur și beneficii nutriționale.

5 dintre cei mai sănătoși pești pe care să îi mănânci

1. Macrou de Atlantic

Această specie este un pește cu creștere rapidă, ceea ce înseamnă că se poate repopula cu ușurință și poate face față unor cantități mai mari de pescuit.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Uneltele folosite pentru a prinde tipurile de macrou de Atlantic sunt eficiente și nu sunt susceptibile de a provoca distrugeri majore ale habitatului, un alt motiv pentru care acest tip este o alegere prietenoasă cu oceanul.

Acest pește cu aromă puternică este bogat în omega-3 sănătoși pentru inimă, o sursă bună de proteine – oferind aproximativ 20 de grame în 3 uncii gătite – și se potrivește bine cu condimente îndrăznețe.

2. Somon sălbatic (inclusiv conserve)

Cea mai mare parte a somonului de crescătorie și a somonului sălbatic are un conținut relativ scăzut de mercur și alți contaminanți. Chiar mai bine, un articol din 2023 din Science of the Total Environment a concluzionat că somonul din Alaska capturat în stare sălbatică produce mai puține emisii de gaze cu efect de seră decât somonul norvegian de crescătorie, ceea ce îl face mai bun pentru mediu.

Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Din punct de vedere al nutriției, somonul de crescătorie și somonul capturat în sălbaticie au aproximativ aceleași grăsimi omega-3 sănătoase pentru inimă, conform USDA. Cumpărarea somonului într-o cutie este o modalitate mai accesibilă de a include aceste fructe de mare sănătoase în dieta ta.

Somonul conservat nu este doar o sursă excelentă de grăsimi omega-3, ci și una dintre cele mai bune surse de calciu nelactat. O porție de 3 uncii are 241 de miligrame (majoritatea adulților au nevoie de între 1.000 și 1.200 mg pe zi).

3. Sardine, capturate în stare sălbatică (inclusiv conserve)

Micuța și ieftina sardină intră pe multe liste de superalimente, și pe bună dreptate. Ea conține aproape 300 mg de grăsimi omega-3 la fiecare 3 uncii și este unul dintre puținele alimente cu un conținut natural ridicat de vitamina D.

Sursă foto? arhiva Doctorul Zilei

Este, de asemenea, unul dintre puținele alimente cu un conținut natural ridicat de calciu, conținând 25% din necesarul zilnic pe porție. Alți pești, cum ar fi heringul și șprotul, fac parte din aceeași familie cu sardinele.

4. Păstrăvul curcubeu

Păstrăvul curcubeu (denumit și păstrăv steelhead), este unul dintre cei mai buni pești de consumat atunci când este crescut în bazine recirculante de interior, potrivit Monterey Bay Aquarium Seafood Watch.

Păstrăvul se situează imediat sub somonul roz la conservă atunci când vine vorba de grăsimi omega-3 și furnizează potasiu, seleniu și vitamina B6, oferind în același timp mai mult decât o doză zilnică de vitamina B12.

5. Hering

sursa foto pixabay

Heringul este un aliment de bază al dietei nordice – are un conținut de omega-3 mai mare decât sardinele, păstrăvul și macroul, cu peste 1.400 mg la 3 uncii. Este, de asemenea, o sursă excelentă de vitamina D și seleniu.

Veți găsi de obicei hering care a fost conservat, tratat sau afumat în meniurile restaurantelor, dar poate fi consumat și proaspăt.

Recent Posts

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

11 minute ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

40 de minute ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

o oră ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

2 ore ago

Forumul Anual Brunel cu privire la economia și politicile din domeniul sănătății. Impactul consumului de zahăr și de tutun asupra sistemului medical grecesc

Dincolo de discursul intelectual, Forumul anual inaugural Brunel cu privire la economia și politicile din…

2 ore ago

OMS avertizează asupra unui virus mortal: Provoacă inflamație la nivelul ficatului

OMS avertizează asupra unui virus mortal! Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a transmis printr-un comunicat,…

2 ore ago

Citeste si: