Categories: Ştiri sănătate

Pfizer își va concedia 15% din personalul din Belgia și își va muta activitatea în România. Ce măsuri stau la baza acestei decizii?

Pfizer își va concedia 15% din personalul din Belgia: Pfizer anunță până la 38 de disponibilizări pe site-ul său Zaventem. În cauză: o relocare a unei părți din activitățile din România. În timp ce grupul este în plină expansiune cu vaccinul Covid-19, sindicatele sunt revoltate de decizie conform publicației LaLibre.

Pfizer a anunțat o reducere de până la 38 de locuri de muncă din cele 238 de la sediul său de distribuție din Zaventem. Motivul prezentat de grup ar fi mutarea departamentului de planificare a aprovizionării în București, România.

Pfizer își va concedia 15% din personalul din Belgia. Sindicatele s-au declarat șocate de acest anunț, în mijlocul unei pandemii.

„Nu înțelegem deloc alegerea Pfizer. Pentru moment, tot personalul se află pe front pentru producerea vaccinului ”, indică sindicatul. „A continua cu o concediere în contextul actual al sănătății este o palmă pentru toți angajații Pfizer care participă la succesul companiei și care, printre altele, contribuie fără a lua în calcul producția de vaccinuri împotriva Covid”, adaugă pentru partea sa Michel Barbuto, CNE permanent.

„Mașină de profit”

Uniunea precizează, de asemenea, că Pfizer a plătit încă 8,4 miliarde de euro în dividende în 2020. O cifră ușor mai mare decât în anii precedenți dacă ne referim la rapoartele financiare ale grupului, deoarece suma totală a dividendelor a fost de 8 miliarde în 2018 și 2019 și 7,7 miliarde în 2017.

„Fiind unul dintre puținii producători de vaccinuri anti-Covid (a căror producție are sediul în Puurs, Belgia), Pfizer obține un profit semnificativ pe fiecare vaccin (până la 5 euro pe doză). Valoarea cotei lor s-a dublat în 10 ani ”, adaugă CNE.

„Cu acest anunț, Pfizer confirmă că nu este un salvator al umanității, ci că vrea mai ales să fie o mașină de profit. Nu putem accepta asta ”, precizează sindicatul, care se întreabă dacă angajamentele anunțate față de Puurs – o sută de posturi – ar putea aduce beneficii oamenilor care vor fi concediați în Zaventem.

„Optimizați organizația”, potrivit conducerii

Conducerea nu este foarte vorbăreață. „Încercăm constant să optimizăm organizarea lanțului global de aprovizionare. În prezent explorăm opțiuni care ne vor permite să ne centralizăm în continuare resursele, să îmbunătățim eficiența proceselor, continuând să oferim cele mai bune niveluri de servicii. Acest lucru ar putea duce la redistribuirea unui număr definit de funcții ale lanțului de aprovizionare în cadrul rețelei noastre extinse „, indică purtătorul de cuvânt al grupului din Belgia.” Ca parte a informațiilor și consultării, vor fi examinate oportunitățile din alte site-uri Pfizer din Belgia ”, a adăugat ea.

Pfizer are în prezent 2.500 de angajați în Belgia repartizați pe patru locații: în Anderlecht (centrul de cercetare clinică Pfizer), în Ixelles (sediul administrativ și comercial), în Puurs (locul de producție) și în Zaventem (centrul de distribuție).

 

Recent Posts

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

4 ore ago

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei la recalculare

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei…

5 ore ago

Ce se întâmplă cu creierul în prima jumătate a somnului

Există trei nevoi fundamentale ale oamenilor pentru a supraviețui: alimentația, oxigenul și somnul. Odihna este…

6 ore ago

Anii lucrați în străinătate se adaugă la calculul pensiei din România?

O întrebare tot mai frecventă în rândul românilor în ultima perioadă este dacă anii lucrați…

6 ore ago

Cele două zodii care își îndeplinesc cel mai mare vis în săptămâna 13 – 19 mai

Două zodii norocoase își îndeplinesc visurile, săptămâna aceasta. Pentru acești nativi, zilele actuale par să…

7 ore ago

Un tânăr a făcut necroză hepatică și a murit la câteva ore după ce a mâncat acest aliment reîncălzit

Un student în vârstă de 20 de ani din Belgia a făcut necroză hepatică și…

7 ore ago

Citeste si: