Categories: Ştiri sănătate

Pfizer vrea aprobarea de urgență a serului anti-covid pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani, până în toamnă

Pfizer vrea aprobarea de urgență a serului anti-covid pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani, până în toamnă.

Vaccinul anti-covid Pfizer este în prezent autorizat pentru utilizare la persoanele cu vârsta de peste 12 ani. Director executiv de la Pfizer a anunțat că și copiii mai mici vor putea fi vaccinați anti-covid. Acesta a mai menționat că intenționează să solicite aprobarea de urgență pentru utilizarea vaccinului său la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11, până în septembrie sau octombrie.

Pfizer intenționează vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani, începând din toamnă

Dr. Alejandra Gurtman, vicepreședinte al cercetării și dezvoltării clinice a vaccinurilor la Pfizer, a apărut alături de reprezentanți ai altor mari producători de medicamente pentru a discuta despre datele și calendarele din spatele studiilor clinice pediatrice joi, 8 iulie, în cadrul unui simpozion virtual al Universității Johns Hopkins-Universitatea din Washington.

„Cu aceste date, ne-am simțit foarte confortabil să coborâm în funcție de vârstă”, a declarat Gurtman, potrivit FoxNews.

Cercetătorii au făcut studii pentru copii cu vârste cuprinse între 6 luni și 11 ani.

Dozele vaccinurilor pentru copiii de peste 5 ani vor fi mai mici

Studiile au implicat o așa-numită strategie de eliminare a dozei pentru a determina în siguranță doza adecvată în fiecare grupă de vârstă. Compania a anunțat anterior că a selectat doze mai mici de vaccin pentru copiii cu vârsta mai mică de 11 ani decât volumul administrat pacienților cu vârsta de 12 ani și peste.

Pentru copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, vaccinul va fi administrat la o doză de 10 micrograme (ug), în timp ce cei mai mici de 5 până la 6 luni vor primi un nivel de doză de 3 ug.

Gurtman a declarat că Pfizer a inițiat studii în stadiu târziu pentru toate cele trei grupe de vârstă, studiile având loc în SUA, Polonia, Spania și Finlanda.

Ea a menționat planurile de vaccinare a 4.500 de participanți cu două doze la distanță de 21 de zile distanță.

„Planificăm depunerea autorizației de utilizare de urgență pentru grupul de vârstă mai în vârstă, adică între 5 și 11 ani, în septembrie, octombrie a acestui an, iar grupul mai tânăr să urmeze în curând după aceea”, a spus ea.

Atât Moderna, cât și Janssen lucrează la vaccinul anti-covid pentru copii cu vârste între 6 luni și 11 ani

Între timp, dr. Sabine Schynder Ghamloush, director de dezvoltare clinică la Moderna, a declarat că compania se află în prima parte a KidCOVE, studiul pediatric din Moderna care a implicat aproximativ 7.000 de copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 11 ani.

Moderna a solicitat aprobarea de urgență a vaccinului anti-covid în rândul adolescenților la începutul acestei luni. În prezent, vaccinul cu două doze este autorizat pentru utilizare în SUA pentru acei 18 ani și peste.

Ghamloush a spus că Moderna efectuează un studiu de dozare pentru a vedea dacă o doză mai mică ar putea fi eficientă la copiii mai mici.

„Johnson & Johnson intenționează să deruleze patru studii clinice pediatrice pentru utilizarea vaccinului anti-covid și se așteaptă să înceapă un studiu în rândul adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani în toamna anului 2021, înainte de extinderea studiilor la grupe de vârstă mai mici”, a declarat în timpul evenimentului virtual. Dr. Macaya Douoguih, MPH, șeful dezvoltării clinice și afacerilor medicale de la Janssen. 

Recent Posts

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

4 minute ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

34 de minute ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

o oră ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

2 ore ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

2 ore ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică