Categories: Ştiri sănătate

10 Pacienți intubați au murit într-un incendiu izbucnit la Spitalul Județean Piatra Neamț

Zece pacienți au decedat într-un incendiu izbucnit în secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț. Alte șapte persoane sunt în stare critică, inclusiv medicul care s-a aruncat în flăcări care să salveze pacienții, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Neamț.

Ministrul sănătății a precizat că opt dintre victimele decedate sunt din salonul unde a izbucnit incendiul, iar două din salonul alăturat.

Spitalul Județean Piatra Neamț fusese reamenajat

Secția ATI este pentru pacienți COVID, iar un scurtcircuit ar părea să fie cauza incendiului, a spus ministrul sănătății.

Recent, în secția ATI se făcuseră reamenajari pentru a face loc pacienților. Incendiul a pornit într-un singur salon și ulterior s-a extins.

Potrivit unor martori oculari, s-ar fi produs mai întâi o explozie. Fiind saloane ATI, există surse de oxigen. Medicul de gardă, care a suferit arsuri grave, precum și ceilalți pacienți din ATI vor fi preluați de Spitalul Sfântul Spiridon din Iași. Au fost mobilizate cinci autospeciale, între care două pentru victime multiple și două pentru terapie intensivă, a declarat la Digi24 Diana Cimpoeșu, șefa UPU.

„Din păcate, nu pot să vă spun care a fost sursa incendiului. Așteptăm raportul oficial al ISU. Doar secția ATI a fost avariată, medicul de gardă are arsuri pe 40% suprafață de corp. Din punctul meu de vedere, s-au respectat toate normele, dar nu trebuie să ne hazardăm în declarații și reacții. Există cu siguranță un responsabil de incendii, el e deja la fața locului. Trebuie să înțelegem și specificul secției unde s-a întâmplat incendiul, acolo pacienții sunt imobilizați. Un pacient era intubat. Ceilalți pacienți vor fi transferați la Iași, doar un salon de la etajul 2 a suferit. Nu pot să spun dacă incendiul a avut loc de la o candelă sau oricare altă ipoteză”, a declarat managerul pentru digi 24.

Cei decedați erau bolnavi de coronavirus și erau intubați la terapie intensivă. În secție se aflau în total 16 pacienți.

Incendiul a fost cu flacără deschisă și degajare mare de fum. Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție. O celulă de criză a fost constituită la nivelul Ministerului de Interne.

Inițial, au intervenit cadrele medicale, care au încercat să stingă incendiul și să acorde ajutor pacienților.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

9 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

10 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

10 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

11 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

11 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică