Categories: Ştiri sănătate

Noi amănunte ies la iveală. Greșeala care ar fi provocat incendiul de la Piatra Neamț

Piatra Neamț. Noi amănunte ies la iveală în cazul incendiului de la Spitalul Județean Piatra Neamț, unde 10 persoane și-au pierdut viața și alte șase au fost rănite. 

Prefectul județului, George Lazăr, a declarat la Digi24, că spitalul a greșit pentru că efectuat mutarea secției ATI de la etajul 3 la etajul 2 fără vreo aprobare din partea DSP.

„Secția care a ars a fost mutată de la etajul 3 la etajul 2, fără să existe nici măcar notificare la DSP. Cu toate că era o modificare a structurii, nu s-a făcut adresa la DSP, era obligatoriu ca spitalul să facă acest lucru”, a declarat prefectul de Neamț, George Lazăr.

„La etajul 2 s-au făcut în ultimele zile lucrări în regie proprie pentru a mări capacitatea secției de ATI, care până acum funcționa la un etaj mai sus. E doar o teorie, o supoziție, încă nu a fost confirmată, că această mutare nu a respectat cadrul legal și nu au fost verificări din partea celor care aveau competență și răspundeau tehnic pentru această modificare. Specialiștii de la ISU, parchetul, polițiștii, criminaliștii trebuie să stabilească date concrete în urma anchetei. Acum sunt niște date care se desprind din discuțiile avute cu cadrele medicale și cei de la ISU. A fost un fel de „hei-rup” de a muta secția de la etajul 3 la etajul 2, efectuând lucrări pe cont propriu. Spitalul a greșit că a făcut lucrările fără aprobare”, a conchis prefectul, la Digi24.

Managerul spitalului contrazice această teorie

Managerul Spitalului Județean Piatra Neamț se apără spunând că este o practică frecventă mutarea pacienților dintr-o zonă în alta pentru a pregăti alte saloane, dacă apar bolnavi cărora li se accentuează boala.

„Nu este vorba de mutarea în secția nouă, ci este vorba de o mutare între cele două secții ATI cu aviz de la DSP încă din luna aprilie, de când spitalul a fost declarat suport COVID.

Are circuite aprobate. Etajele 2 si 3 sunt etaje ATI și este o practică frecventă pentru mutarea pacienților de la un etaj la altul în funcție de numărul de pacienți. Pacienții nu au fost mutați pe structura nouă. Acea structura urma să fie avizată săptămâna viitoare.

Mutarea s-a decis la nivelul secției ATI pentru a-i avea la etajul 2.

Sâmbătă s-a făcut transferul, dar erau deja pacienți la etajul 2, doar au mai fost aduși pacienți suplimentar.

Lucrările care s-au făcut la etajul 2 au fost în altă zonă, nu unde sunt cele două saloane ATI care au fost afectate.

Autorizații de funcționare după lucrări au existat pentru circuitele pe care le avem din aprilie.

Zona nouă unde s-au crescut capacitatea și numărul de paturi nu era funcțională, nu era aparatură, nu s-a dus niciun pacient”, a declarat managerul spitalului, Lucian Micu.

Președintele CJ Neamț susține că nu s-au făcut modificări

Ionel Arsene, preşedinte Consililiului Județean Neamţ, a declarat la Digi24 că secția ATI a spitalului Județean Neamț, acolo unde zece oameni au murit într-un incendiu, este organizată pe cele două etaje, 2 și 3, și nu s-a făcut nicio modificare în acest corp de clădire.

„Este dezinformare. Sectia ATI a spitalului este organizată pe etajele 2 și 3. Toate saloanele de pe aceste două etaje sunt cu avizele la zi. Nu s-a făcut nicio modificare în acest corp de clădire. Intr-adevar, în spital se lucra la o nouă capacitate pentru a mări secția ATI, dar nu era decât o cameră goală. Nu era acolo nimic. Urma să fie avizată de DSP. Totul este o dezinformare”, a declarat Ionel Arsene, preşedinte CJ Neamţ, într-o legătură telefonică la Digi24.

Recent Posts

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

6 ore ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

6 ore ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

7 ore ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

7 ore ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

8 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

8 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra