Planta menționată în Biblie și în Coran care vindecă orice boală

Kalonji este aromat, are proprietăți medicinale și poate fi consumat chiar și în timpul sarcinii. Suplimentele vă pot aduce beneficii sănătății, dar sunt necesare mai multe cercetări.

Cunoscut și sub numele de chimen negru, nigella sau prin numele său științific Nigella sativa, kalonji aparține familiei de plante cu flori.

Descoperiți cele mai impresionante beneficii susținute de știință ale chimenului negru.

1. Bogat în antioxidanti

Antioxidanții sunt substanțe care neutralizează radicalii liberi nocivi și previn deteriorarea oxidativă a celulelor.

Cercetările arată că antioxidanții pot avea un efect puternic asupra sănătății și bolilor.

De fapt, unele studii indică faptul că antioxidanții pot proteja împotriva mai multor tipuri de afecțiuni cronice, inclusiv cancerul, diabetul, bolile de inimă și obezitatea.

Mai mulți compuși găsiți în kalonji, cum ar fi timochinona, carvacrolul, t-anetolul și 4-terpineolul, sunt responsabili pentru proprietățile sale antioxidante puternice.

2. Poate reduce colesterolul

Colesterolul este o substanță asemănătoare grăsimii care se găsește în corpul tău. Deși aveți nevoie de puțin colesterol, cantitățile mari se pot acumula în sânge și crește riscul de boli de inimă.

S-a dovedit că Kalonji este deosebit de eficient în scăderea colesterolului.

O revizuire a 17 studii a constatat că suplimentarea cu kalonji a fost asociată cu scăderi semnificative atât ale colesterolului LDL total, cât și „rău”, precum și ale trigliceridelor din sânge.

Interesant, s-a constatat, de asemenea, că uleiul de kalonji a avut un efect mai mare decât pulberea de semințe de kalonji. Cu toate acestea, numai pulberea de semințe a crescut nivelul de colesterol HDL „bun”.

3. Proprietăți de combatere a cancerului

Kalonji este bogat în antioxidanți, care ajută la neutralizarea radicalilor liberi dăunători care pot contribui la dezvoltarea unor boli precum cancerul.

Studiile pe eprubetă au găsit rezultate impresionante în ceea ce privește potențialele efecte anticancer ale kalonji și timochinona, compusul său activ.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

5. Poate atenua inflamația

În cele mai multe cazuri, inflamația este un răspuns imun normal care ajută la protejarea organismului împotriva rănilor și infecțiilor.

Pe de altă parte, se crede că inflamația cronică contribuie la o varietate de boli, cum ar fi cancerul, diabetul și bolile de inimă.

Unele studii au descoperit că kalonji poate avea efecte antiinflamatorii puternice în organism.

6. Ar putea ajuta la protejarea ficatului

Ficatul este un organ incredibil de important. Îndepărtează toxinele, metabolizează medicamentele, procesează nutrienții și produce proteine și substanțe chimice esențiale pentru sănătate.

Mai multe studii promițătoare pe animale au descoperit că kalonji poate ajuta la protejarea ficatului împotriva rănilor și leziunilor.

7. Chimen negru pentru durerile de spate

Coriandrul romanesc, pseudonimul care i-a fost atribuit chimenului negru este benefic si in remedierea durerilor de spate, dar si a durerilor de genunchi sau a celor de articulatii in general.

Pentru a te bucura de acest beneficiu, mixeaza o jumatate de ulei de chimen cu 2 linguri de miere si o lingurita de otet. Tratamentul se administreaza inainte de masa de dimineata.

8. Chimen negru pentru caderea parului

Chimenul negru este folosit atat pentru uz intern cat si extern, mai ales ca are beneficii si pentru frumusete. Folosit ca tratament impotriva caderii parului, acesta este un produs mult mai natural si mai accesibil decat cosmeticele costisitoare din comert.

9. Constipatia

Semintele de chimen negru nu sunt foarte aromate, insa au efect antispastic. Concret, ele favorizeaza digestia si ajuta la eliminarea gazelor din stomac si intestine. Pe langa toate acestea, Nigella sativa – care este denumirea stiintifica a acestor seminte – ajuta la eliminarea viermilor intestinali, pastrand sanatatea sistemului digestiv.

10. Chimenul reduce efectele epilepsiei

Chimenul negru are proprietati anticonvulsive, iar acest lucru a fost demonstrat in urma unor studii efectuate in 2007, in care s-au analizat efectele acestui remediu asupra copiilor care sufereau de epilepsie. Se pare ca cercetarile au concluzionat ca negrusca reduce considerabil efectele epilepsiei.

11. Chimen negru contra infectiei cu Helicobacter Pylori

Negrilica are efecte benefice si in lupta cu infectiile cauzate de Helicobacter Pylori. De fapt, se considera ca actiunea sa poate fi comparata cu terapia tripla de eradicare a acestui virus.

Fie ca este consumat sub forma de capsule, ulei sau ca este adaugat in ceaiuri, chimenul negru ofera beneficii considerabile pentru mentinerea sanatatii, motiv pentru care ar trebui sa il includem in alimentatia noastra zilnica.

Recent Posts

Primul pacient din istorie cu transplant de rinichi de porc a murit

Pacientul care a primit pentru prima dată în istorie un rinichi de la porc a…

11 minute ago

Cea mai importantă VITAMINĂ pentru persoanele cu diabet

Medicii nutriţionişti recomandă suplimentarea dietei zilnice cu o anumită vitamină, acordând atenție modului în care…

42 de minute ago

Alarmant: Celulele corpului uman pot îmbătrâni chiar și 5 ani în doar o zi

Calcularea vârstei biologice a celulelor și țesuturilor umane prin însumarea modificărilor epigenetice ar putea să…

o oră ago

Horoscop Alina Badic pentru săptămâna 12-18 mai 2024. Încercări pentru unele zodii

Alina Badic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 12-18 mai 2024 în ultima ediție a…

2 ore ago

După Duminica Tomii este sărbătorit Paștele Blajinilor. Tradiții în această zi

Luni, 13 mai, după Duminica Tomii, este sărbătorit Paștele Blajinilor, cunoscut și sub numele de…

2 ore ago

Unii pensionari vor avea parte de o dublă recalculare a pensiei. Pensii, majorate cu 80-90%

Angajatii de la Casa Nationala de Pensii şi de la cele teritoriale din toate judeţele…

3 ore ago

Citeste si: