Categories: Stil de viaţă

Povestea bărbatului care a trăit 70 de ani într-un plămân de fier. A mers la școală în plămânul de fier, a practicat avocatura 30 de ani și a scris o carte

Povestea bărbatului care a trăit 70 de ani într-un plămân de fier. Paul „Polio” Alexander, așa cum își spunea pe rețelele de socializare a murit de la vârsta de 78 de ani, după ce a trăit timp de 70 de ani într-un plămân de fier, fiind declarat de Guinness World Records cel mai longeviv pacient din istorie care a trăiește într-un plămân de fier.

În vara anului 1952, la vârsta de șase ani, Paul Alexander a fost lovit de poliomielită, o afecțiune virală gravă, care l-a lăsat paralizat de la gât în jos. A fost adus de urgență la un spital din Texas, unde s-a trezit într-un cilindru metalic, cunoscut sub numele de „plămân de fier”, un dispozitiv care urma să devină noua sa casă pe viață, după cum relatează Sky News.

O notificare pe pagina de GoFundMe creată de Christopher Ulmer, care a organizat o campanie de strângere de fonduri pentru Paul, a anunțat că „Paul Alexander, cunoscut ca «Omul cu plămânul de fier», ne-a părăsit ieri. Supraviețuind poliomielitei în timpul copilăriei, a trăit peste 70 de ani în cadrul restrâns al unui plămân de fier.

În această perioadă, Paul a absolvit facultatea, a devenit avocat și autor recunoscut. Viața sa a inspirat pe mulți, ajungând să influențeze vieți în întreaga lume. Paul a fost un exemplu de urmat, iar moștenirea sa va continua să fie pomenită.”

Povestea bărbatului care a trăit 70 de ani într-un plămân de fier.

Ulmer a menționat că a avut ocazia să-l întâlnească și să-l intervieveze pe domnul Alexander în anul 2022.

Philip Alexander, fratele lui Paul, a exprimat recunoștința față de toți cei care au contribuit financiar pentru fratele său. „Le sunt profund recunoscător tuturor celor care au donat în sprijinul fratelui meu. Aceste contribuții i-au oferit posibilitatea de a trăi ultimii ani fără griji. Fondurile strânse vor acoperi cheltuielile de înmormântare,” a declarat Philip.

Chiar dacă era limitat de plămânul de fier, Paul Alexander putea să petreacă câteva ore în afara dispozitivului și se folosea de un bastonaș de plastic pentru a naviga pe tastatură, ceea ce îi permitea să comunice. În ultima perioadă, starea sa de sănătate s-a înrăutățit, suferind de o infecție respiratorie cronică și experimentând durere la picioare ori de câte ori încerca să se miște.

Paul „Polio” Alexander avea și un cont de tiktok unde răspundea tuturor curiozităților oamenilor despre starea sa și le vorbea despre pozitivitate.

@ironlungman

Într-un interviu acordat pentru The Guardian din aprilie 2020, Paul Alexander a vorbit despre temerile sale din timpul pandemiei de COVID.

„Este exact așa cum a fost pentru mine”, a spus el, făcând o paralelă între focarul de poliomielita din SUA din anii 1950 și COVID-19. „Mă sperie”, a mai mărturisit el.

Cel mai longeviv pacient cu un plămân de fier

Sursa foto: The Telegraph

De asemenea, Paul a povestit atunci și despre reacțiile pe care le aveau oamenii atunci când îl vedeau: „Nu vă puteți imagina câți oameni au intrat în biroul meu de avocatură, m-au văzut în plămânul de fier și au întrebat: „Ce este asta?”, iar eu trebuia să le explic că este un plămân din fier și respiră pentru mine”.

În martie 2023, Paul Alexander a fost recunoscut de Guinness World Records ca fiind pacientul cu cea mai lungă perioadă de viață petrecută într-un dispozitiv de asistență respiratorie, cunoscut sub numele de „plămân de fier”.

Născut la 30 ianuarie 1946, în Dallas, Texas, locul unde și-a petrecut întreaga existență, Paul a fost afectat de poliomielită în 1952. Acest an a marcat cea mai severă epidemie de poliomielită din istoria Statelor Unite, cu aproape 58.000 de cazuri raportate, majoritatea fiind copii, inclusiv Paul.

Recent Posts

Se dau 15.000 de lei de la stat pentru aceste categorii de români. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Se dau bani de la stat. Statul oferă ajutoare financiare pentru cuplurile care doresc să…

21 de minute ago

Alimentul care protejează neuronii și ajută în prevenția bolii Alzheimer

Alimentul care poate preveni boala Alzheimer. Creierul nostru este un organ complex și vital care…

51 de minute ago

La Cluj Napoca, când toată lumea nu mai credea, au fost inaugurate lucrările de construcție

La Cluj Napoca, când toată lumea nu mai credea, au fost inaugurate lucrările de construcție…

2 ore ago

Motivul neobișnuit pentru care Meghan Markle își ascunde picioarele. Poartă mereu rochii sau fuste care par prea lungi pentru înălțimea ei

De ce își ascunde Meghan Markle picioarele? Ducesa de Sussex poartă adesea haine prea lungi…

2 ore ago

Situație alarmantă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean Giurgiu

Situație alarmantă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean Giurgiu. Pacienții care au nevoie…

2 ore ago

Citeste si: