Categories: Stil de viaţă

Un medic a dezvăluit cum să gătești acest preparat tradițional fără să-ți fie rău

Un medic a dezvăluit cum să mănânci acest preparat fără să-ți fie rău. Cârnații sunt unul dintre cele mai populare alimente. Cu toate acestea, niciun medic sau nutriționist nu le-ar clasifica drept un produs necondiționat sănătos.

Modul corect de a mânca cârnați poate varia în funcție de preferințele personale și de tradițiile locale. Cu toate acestea, există câteva recomandări generale:

Gătește cârnații înainte de a-i mânca. Cârnații trebuie să fie gătiți pe deplin pentru a evita riscul de a consuma carne crudă sau de a fi expuși la bacterii și paraziți. Cârnații pot fi gătiți prin prăjire, fierbere, coacere sau grătar.

 

Dacă alegi să prăjești cârnații, încălzește o tigaie antiaderentă și adaugă cârnații. Fierbe-i în propriul suc timp de aproximativ 10-15 minute, întorcându-i din când în când pentru a se rumeni uniform.

SURSĂ FOTO: PEXELS

Dacă preferi să fierbi cârnații, adu apă la punctul de fierbere într-un vas și adaugă cârnații. Lasă-i să fiarbă timp de 10-15 minute, apoi scoate-i și lasă-i să se scurgă bine înainte de a-i consuma.

Care este modul corect de a mânca cârnați?

Dacă îi prepari la grill sau la coacere, asigură-te că îi gătești pe deplin, răsturnându-i periodic pentru a se rumeni uniform. Verifică carnea din interior a cârnatului este complet gătită și nu mai este roz sau rozalie.

Servește cârnații alături de garnituri și sosuri potrivite, potrivit sursei. Aceștia pot fi însoțiți de cartofi prăjiți, piure de cartofi, salată, murături sau diverse sosuri, precum ketchup sau muștar.

Nutriționistul rus Natalia Kruglova împărtășește cum este corect să consumi cârnați fără a dăuna sănătății.

Expertul explică că câțiva cârnați pe săptămână nu vor dăuna oamenilor sănătoși, dar este mai bine să renunți la consumul lor în cazul afecțiunilor sistemului digestiv și al colesterolului crescut.

În primul rând, potrivit dr. Kruglova, cârnații nu ar trebui să fie un produs de uz zilnic.

 „La producerea cârnaților se folosesc materii prime de proastă calitate. În plus, la acestea se adaugă adesea condimente și potențiatori de aromă, care cresc pofta de mâncare”, explică poziția medicului în această privință. Totodată, dr. Kruglova notează că a mânca cârnați o dată pe săptămână sau de mai multe ori pe lună nu ar fi periculos sau dăunător pentru o persoană absolut sănătoasă. Mai ales dacă o persoană este obișnuită să-și monitorizeze dieta și forma fizică.

Recent Posts

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

11 minute ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

41 de minute ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

o oră ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

2 ore ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

11 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra