Acest aliment ar putea preveni Covid-19. Nordicii îl consumă zilnic la recomandarea autorităților

Prevenție Covid-19. Persoanele care iau ulei de ficat de cod ar putea avea un risc mai scăzut de a face Covid-19 sau, dacă se infectează, au șanse mai mici de a dezvolta complicații, este ipoteza celui mai mare studiu clinic care se desfășoară în acest moment în Norvegia.
Studiul clinic a început în luna noiembrie și va include cel puțin 80.000 de persoane cu vârsta sub 75 de ani care nu au luat ulei de ficat de cod, capsule cu ulei de pește, vitamina D sau multivitamine în ultimul an. Jumătate dintre ei vor lua o doză zilnică de ulei din ficat de cod, iar cealaltă jumătate va primi un produs placebo. Ei vor fi aleși aleatoriu, așa că nu vor ști ce produs li se va administra. Rezultatele vor fi disponibile anul viitor, în luna mai. Tot atunci, studiul va arăta ce efecte are acest tip de ulei asupra altor boli virale, cum ar fi gripa sezonieră și răcelile obișnuite.

Prevenție Covid-19

Proiectul face parte din Koronastudien, un studiu mai amplu al Spitalului Universitar din Oslo. Încă din martie, specialiștii de aici au invitat norvegienii să răspundă la un chestionar online despre obiceiurile lor de viață: ce suplimente alimentare iau și ce simptome au avut cei care s-au infectat cu noul coronavirus. Aproximativ 150.000 de persoane au răspuns până acum, iar răspunsurile lor arată că persoanele care consumă în mod regulat ulei de ficat de cod sunt mai puțin predispuse la infectare, iar cele care contractează totuși virusul, dezvoltă forme ușoare ale bolii.
Uleiul de ficat de cod este bogat în vitamina D și acizi grași Omega-3 (în special EPA și DHA, doi dintre cei mai importanți acizi grași polinesaturați).
Studiul este parțial finanțat de compania Orkla Health, care produce marca Möller’s Cod Liver Oil. Acesta este și produsul utilizat în cadrul studiului.
„Am fost contactați de Spitalul Universitar din Oslo și am văzut aceasta ca o oportunitate de a contribui la lupta împotriva pandemiei, obținând în același timp o nouă perspectivă asupra efectelor pozitive ale consumului de ulei de ficat de cod”, spune Gunnhild Aarstad, director de cercetare, dezvoltare și inovare la compania Orkla Health.

Recomandat de autorități

Möller’s există din 1854, iar pandemia cu coronavirus nu este prima ocazie din istorie când Möller’s contribuie la menținerea sănătății populației în momente de cumpănă:

  • În timpul celui de-al doilea mondial a fost introdus în rația zilnică alimentară (pe cartelă), în condițiile în care hrana se găsea greu și populația era malnutrită.
  • Din 1930, uleiul de ficat de cod Möller’s este singurul supliment alimentar recomandat de autoritățile norvegiene (astăzi Consiliul Național pentru Nutriție). Se recomandă aportul zilnic, continuu, pentru întreaga viață.
  • Din 1932 a fost introdus de către guvernul norvegian în școli, alături de lapte, pâine și fructe, cu scopul de a îmbunătăți sănătatea copiilor, măsura fiind cunoscută sub numele de „Oslo breakfast”.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

8 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

9 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

9 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

10 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

10 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra