Categories: Ştiri sănătate

Primul pacient a primit un medicament Pfizer anti-covid, administrat pe cale orală. „Ar putea ajuta la reducerea severității bolii”

Primul pacient a primit un medicament Pfizer anti-covid, administrat pe cale orală. „Ar putea ajuta la reducerea severității bolii în rândul unei populații largi de pacienți”

„Dacă va avea succes, credem că această terapie ar putea ajuta la reducerea severității bolii în rândul unei populații largi de pacienți”, a declarat Rod MacKenzie, directorul de dezvoltare al Pfizer, într-un comunicat.

Primul pacient a fost dozat într-un studiu clinic care a analizat medicamentul oral Pfizer COVID-19, a anunțat compania miercuri.

PF-07321332, un medicament Pfizer anti-covid, administrat pe cale orală

Studiul de fază 2/3 analizează un inhibitor de protează cunoscut în prezent ca PF-07321332. Medicamentul este destinat combaterii COVID-19 la pacienții care prezintă simptome ale bolii, dar nu necesită îngrijire spitalicească.

Studiul randomizat, dublu-orb, va înscrie aproximativ 1.140 de participanți, dintre care aproximativ jumătate vor primi un placebo. Participanții vor primi medicamentul sau placebo la fiecare 12 ore pe cale orală timp de cinci zile.

Tratamentul candidat, denumit PF-07321332, este un este un inhibitor de protează care ar împiedica replicarea virusului în celule. Potrivit companiei, inhibitorii de protează au fost eficienți în tratarea altor agenți patogeni virali precum HIV și virusul hepatitei C, atât singuri, cât și în combinație cu alte antivirale.

Pfizer crede că această clasă de molecule poate oferi tratamente bine tolerate împotriva COVID-19, deoarece tratamentele comercializate în prezent care funcționează pe aceleași linii nu au raportat probleme de siguranță.

Pfizer intenționează autorizarea medicamentului anti-covid oral, până la sfârșitul anului

Persoanele care primesc medicamentul vor primi, de asemenea, ritonavir.

„Dacă va avea succes, credem că această terapie ar putea ajuta la reducerea severității bolii în rândul unei populații largi de pacienți”, a declarat Rod MacKenzie, directorul de dezvoltare al Pfizer, într-un comunicat, potrivit entrepreneur.com

Compania a început deja un studiu separat care testează un alt inhibitor de protează. Acela se administrează intravenos. Inhibitorii sunt un tip de medicament care oprește replicarea virușilor. Nu au fost încă dezvoltate pilule antivirale împotriva COVID-19.

Remdesivirul administrat intravenos, produs de Gilead Sciences, a fost aprobat de autoritățile de reglementare din SUA anul trecut.

Alte companii încearcă, de asemenea, să producă medicamente, inclusiv Merck și Roche. Merck a început deja un proces în stadiu târziu analizând candidatul său la pilule, supranumit molnupiravir.

Rezultatele intermediare dintr-un studiu de fază 2 pentru pilula Roche, AT-527, au arătat rezultate promițătoare, au declarat în iulie Roche și partenerul său Atea Pharmaceuticals.

Pfizer a spus că, dacă procesul său arată că PF-07321332 este sigur și eficient, atunci ar putea cere autorităților de reglementare autorizarea în al patrulea trimestru al acestui an.

Recent Posts

Vestea așteptată de toți pensionarii. CNPP a stabilit modelul OFICIAL al deciziei de recalculare

Modelul deciziei de calcul a pensiilor emis de CNPP. Din septembrie 2024, pensiile stabilite pe…

5 minute ago

România riscă să dispară ca nație. Rata natalităţii, la cel mai mic nivel de când se fac statistici. „Până în 2100 vor fi în jur de 14 milioane de români”

România trece prin cea mai gravă criză a istoriei sale recente. Natalitatea se prăbușește, iar…

34 de minute ago

Alertă ANM: România, lovită de un nou ciclon. Sfârșit de lună cu ploi zilnice. Când se încălzește vremea

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în următoarele 2-3 zile vom avea parte de vreme…

o oră ago

Dacă faci asta în timp ce conduci, s-ar putea să fii un psihopat, spun oamenii de știință

Dacă faci asta în timp ce conduci, s-ar putea să fii un psihopat. Noi cercetări…

2 ore ago

Apar semafoarele cu patru culori: roșu, galben, verde și alb. Care este explicația

Nu peste mult timp am putea avea semafoare cu patru culori: roșu, galben, verde și…

2 ore ago

Patru zodii vor câștiga MULȚI bani în luna iunie. Vin câștiguri din toate părțile și au noroc pe toate planurile

Patru zodii vor câștiga MULȚI bani. Începând cu luna iunie, nativii din Berbec, Scorpion, Capricorn…

3 ore ago

Citeste si: