Principalele cauze ale accidentului vascular cerebral

Din cuprinsul articolului

Un accident vascular cerebral se poate întâmpla în două moduri principale: Ceva blochează fluxul de sânge sau ceva cauzează sângerări în creier.

Accident vascular cerebral ischemic. În 8 din 10 accidente vasculare cerebrale, un vas de sânge care vă duce sângele în creier se blochează. Se întâmplă atunci când depozitele de grăsime din artere se rup și se deplasează către creier sau când fluxul de sânge slab dintr-o bătăi neregulate ale inimii formează un cheag de sânge.

Infarct hemoragic. Este mai puțin frecvent decât un accident vascular cerebral ischemic, dar poate fi mai grav. Un vas de sânge din creier se balonează și se sparg sau unul slăbit se scurge. Hipertensiunea arterială necontrolată și administrarea prea multor medicamente pentru diluarea sângelui pot duce la acest tip de accident vascular cerebral.

Unii oameni au ceea ce se numește un atac ischemic tranzitor (TIA). Această „mini lovitură” se datorează unui blocaj temporar. Nu provoacă leziuni cerebrale permanente, dar vă crește șansele de a avea un accident vascular cerebral la scară largă.

Cauze

Puteți trata unele afecțiuni care vă fac să aveți mai multe șanse de a suferi un accident vascular cerebral. Alte lucruri care vă pun în pericol nu pot fi schimbate:

Tensiune arterială crescută. Medicul dumneavoastră îl poate numi hipertensiune. Este cea mai mare cauză a accidentelor vasculare cerebrale. Dacă tensiunea arterială este de obicei de 140/90 sau mai mare, medicul dumneavoastră va discuta despre dumneavoastră tratamentele necesare.

Tutun. Fumatul crește șansele de accident vascular cerebral. Nicotina crește tensiunea arterială. Fumul de țigară provoacă o acumulare de grăsime în artera principală a gâtului. De asemenea, vă îngroșă sângele și face mai probabil să se coaguleze. Chiar și fumul pasiv vă poate afecta.

Boala de inima. Această afecțiune include valvele cardiace defecte, precum și fibrilația atrială sau bătăile neregulate ale inimii, care provoacă un sfert din toate accidentele vasculare cerebrale la persoanele în vârstă. De asemenea, puteți avea arterele înfundate din depozitele de grăsime.

Diabet. Persoanele care o au adesea au tensiune arterială crescută și sunt mai susceptibile de a fi supraponderale. Ambele cresc șansele unui accident vascular cerebral. Diabetul vă afectează vasele de sânge, ceea ce face ca un accident vascular cerebral să fie mai probabil. Dacă aveți un accident vascular cerebral când nivelul zahărului din sânge este ridicat, leziunile creierului sunt mai mari.

Greutate și exerciții fizice. Șansele dvs. de accident vascular cerebral pot crește dacă sunteți supraponderal. Vă puteți reduce cotele antrenându-vă în fiecare zi. Faceți o plimbare rapidă de 30 de minute sau faceți exerciții de întărire a mușchilor, cum ar fi flotări și lucrul cu greutăți.

Medicamente. Unele medicamente vă pot crește șansele de accident vascular cerebral. De exemplu, medicamentele care diluează sângele, pe care medicii le sugerează pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge, pot face uneori un accident vascular cerebral mai probabil prin sângerare.

Studiile au legat terapia hormonală, utilizată pentru simptomele menopauzei, cum ar fi bufeurile, cu un risc mai mare de accidente vasculare cerebrale. Și doza mică de estrogen în pilulele contraceptive poate crește, de asemenea, șansele unui accident vascular.

Vârstă. Oricine ar putea avea un accident vascular cerebral, chiar și bebelușii din uter. În general, șansele tale cresc pe măsură ce îmbătrânești. Se dublează în fiecare deceniu după vârsta de 55 de ani.

Recent Posts

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

2 minute ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

32 de minute ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

o oră ago

Forumul Anual Brunel cu privire la economia și politicile din domeniul sănătății. Impactul consumului de zahăr și de tutun asupra sistemului medical grecesc

Dincolo de discursul intelectual, Forumul anual inaugural Brunel cu privire la economia și politicile din…

o oră ago

OMS avertizează asupra unui virus mortal: Provoacă inflamație la nivelul ficatului

OMS avertizează asupra unui virus mortal! Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a transmis printr-un comunicat,…

2 ore ago

Mare atenție, șoferi! Pedeapsă cu închisoarea dacă faceți această greșeală

Mare atenție, șoferi!  Proiect de lege înăsprit pentru șoferi. Pedepse mai mari pentru cetățenii prinși băuți…

2 ore ago

Citeste si: