Categories: Stil de viaţă

Probleme în viața de cuplu? Semnele care arată dacă relația ta este toxică

Probleme în viața de cuplu? Relația ta poate fi toxică dacă este caracterizată de comportamente care te fac să te simți nefericit, inclusiv lipsă de respect, necinste, comportament de control sau lipsă de sprijin.

Într-o relație sănătoasă, totul funcționează. Sigur, s-ar putea să nu fiți de acord din când în când sau să întâlniți alte denivelări pe drum, dar de obicei luați decizii împreună, discutați deschis orice probleme care apar și vă bucurați cu adevărat de compania celuilalt.

Credit foto: arhiva doctorulzilei.ro

Cum știi dacă te afli într-o relație toxică

Într-o relație toxică, s-ar putea să te simți în mod constant epuizat sau nefericit după ce ai petrecut timp cu partenerul tău, ceea ce poate indica faptul că unele lucruri trebuie să se schimbe. Poate că relația nu mai este plăcută, deși încă îți iubești partenerul, potrivit Actualno.

Dintr-un motiv oarecare se pare că te certați mereu sau nu vă puteți opri din ceartă pentru probleme mărunte. S-ar putea să vă fie teamă chiar de gândul că îi vedeți în loc să așteptați cu nerăbdare așa cum ați făcut în trecut.

Care sunt semnele unei relații toxice?

În funcție de natura relației, semnele de toxicitate pot fi subtile sau foarte evidente. Când ești într-o relație toxică, poate fi greu să vezi steagurile roșii care apar. Cu toate acestea, este posibil să observați unele dintre aceste semne în tine, partenerul tău sau în relația în sine.

  • Relațiile sănătoase se bazează pe o dorință reciprocă ca celălalt să reușească în toate domeniile vieții. Dar când lucrurile devin toxice, fiecare realizare devine o competiție. Pe scurt, timpul petrecut împreună nu mai este pozitiv. Nu te simți susținut sau încurajat și nu poți avea încredere în ei. În schimb, s-ar putea să ai impresia că nevoile și interesele tale nu contează, că le pasă doar de ceea ce își doresc.
  • Comunicare toxică. În loc de curtoazie și respect reciproc, majoritatea conversațiilor tale sunt pline de sarcasm sau critici și alimentate de dispreț – un predictor al despărțirii. Te trezești să faci remarci răutăcioase prietenilor sau membrilor familiei tale? Poate repeți ceea ce au spus pe un ton batjocoritor când se află în altă cameră. Ați putea chiar să începeți să evitați apelurile lor doar pentru a lua o pauză de la argumentele inevitabile și ostilitatea.
  • Invidie sau gelozie. Deși este perfect să te simți puțin gelos din când în când, poate deveni o problemă dacă invidia ta te împiedică să te gândești pozitiv la succesele partenerului tău. Același lucru este valabil și pentru gelozie. Da, este o emoție umană perfect naturală. Dar atunci când duce la suspiciune și neîncredere constantă, poate începe rapid să mănânce relația ta. Luptă după luptă: Ce semne zodiacale sunt pietre ascuțite și nu pot fi împreună?
  • Neîncrederea. Partenerul tău te întreabă unde ești tot timpul? Poate că se enervează când nu răspunzi la mesaje imediat, sau îți trimit mesaje din nou și din nou până când o faci. Aceste comportamente pot proveni din gelozie sau lipsă de încredere, dar pot sugera și o nevoie de control – ambele pot contribui la toxicitatea relației.
  • Resentiment. În timp, frustrarea sau resentimentele se pot acumula și pot face un decalaj mai mic și cu atât mai mare. Observați, de asemenea, dacă aveți tendința de a adăposti aceste nemulțumiri în liniște, deoarece nu vă simțiți în siguranță când vorbiți când ceva vă deranjează. Dacă nu poți avea încredere în partenerul tău să-ți asculte preocupările, relația ta poate fi toxică.
  • Necinste. Te trezești că inventezi în mod constant minciuni despre locul în care te afli sau cu cine vezi, fie că vrei să eviți să petreci timp cu partenerul tău sau că ești îngrijorat de cum va reacționa el dacă le spui adevărul. Tipare de lipsă de respect Întârzierea cronică, „uitarea” întâmplătoare a evenimentelor și alte comportamente care arată lipsă de respect pentru timpul tău sunt semnale roșii.
  • Stresul constant. Provocările obișnuite ale vieții care apar – boala unui membru al familiei, pierderea unui loc de muncă pot crea o oarecare tensiune în relația dvs., desigur. Dar să fii în permanență pe margine, chiar și atunci când nu te confrunți cu stresul din surse externe, este un indicator cheie că ceva nu este în regulă. Acest stres continuu poate afecta sănătatea fizică și mintală și vă puteți simți adesea nefericit, epuizat din punct de vedere mental și fizic sau, în general, rău.

Recent Posts

Descoperire fără precedent: Dovezi găsite în zidurile Ierusalimului care rescriu istoria biblică

În urma unei munci intense pe teren efectuate de Autoritatea Israeliană pentru Antichități, cercetătorii au…

26 de minute ago

Mormântul legat cu lanțuri din Cimitirul Bellu: „Trupul era păstrat într-o casetă din cristal”

Fără îndoială, cel mai misterios cavou din cimitirul Bellu este cel pe care vizitatorii îl…

45 de minute ago

O zodie are noroc cu carul pâna la sfârșitul lunii Mai. I se îndeplinește o mare dorință!

Cristina Demetrescu susține că un semn zodiacal este favorizat până la sfârșitul lunii mai. Acești…

o oră ago

Mușcătura de căpușă: Cum să acționezi pentru a depărta insecta și cum depistezi Boala Lyme

Mușcătura de căpușă. Pe lângă faptul că este dureroasă, mușcătura de căpușă este și periculoasă,…

o oră ago

Scapa de burta fara efort: Urmeaza CINCI reguli simple!

Cum să pierzi grăsimea de pe burtă fără efort, fără diete stricte. Abdomenul plat este…

2 ore ago

Te-ai pensionat înainte de 60 ani? Poți lua 1.000 lei în plus la pensie. Uite care este modul și formula de recalculare

Chiar dacă te-ai pensionat înainte de 60 de ani, legea pensiilor vine cu vești bine…

2 ore ago

Citeste si: