Categories: Ştiri sănătate

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel: ”concetăţenii noştri se comportă ca şi când şi-ar dori să se infecteze”

Profesorul Adrian Streinu-Cercel a ținut un discurs prin care și-a manifestat intriga asupra populației și a lispei de protecție manifestată de oameni. În opinia domniei sale, oamenii se comporta ca și cum și-ar dori să se infecteze și nu mai țin cont de măsurile de protecție necesare, în contextul în care pandemia nu a trecut.

„Nu înţelegem că trebuie să purtăm masca tot timpul, de dimineaţa şi până seara, nu înţelegem că trebuie să ne vaccinăm, că nu înţelegem…

De ce nu înţelegem toate aceste lucruri chiar nu îmi dau seama şi constat cu stupoare că concetăţenii noştri se comportă ca şi când şi-ar dori să se infecteze, nu ca şi când şi-ar dori să se păzească de infecţie”, a spus prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel.

Potrivit profesorului Cercel , populaţiei trebuie să i se reamintească faptul că acest virus ucide sau lasă sechele.

„Trebuie să le aducem aminte că acest virus, SARS-CoV-2, uneori mai şi ucide, şi dacă nu îi ucide pe cei pe care i-a lovit îi lasă cu sechele pe o durată foarte lungă de timp”, a adăugat medicul.

Pandemia nu s-a terminat, masca ar trebui să fie un accesoriu obligatoriu pentru 6 – 9 luni

”Trebuie să luăm aceste lucruri cu măsură şi să nu considerăm că pandemia s-a terminat. Nu s-a terminat. Ea îşi vede în continuare de treabă şi ca atare, după părerea mea, masca ar trebui să fie un accesoriu obligatoriu pentru următoarea perioadă de timp, pe care eu o definesc în momentul de faţă ca fiind de circa 6 luni, dacă nu chiar 9 luni de zile”, a spus Streinu-Cercel la dezbaterea Profit Health Forum.

Constatăm că s-a ridicat starea de alertă, dar virusul nu a fost informat.

”Mi-aş fi dorit să nu fi avut un număr atât de mare de cazuri de îmbolnăvire, dar, din păcate, politicienii nu au ţinut cont de sfaturile doctorilor, ale specialiştilor şi au dat relaxări atunci când nu era cazul şi aţi văzut ce s-a întâmplat anul trecut.

Din păcate, şi în momentul de faţă constatăm că s-a ridicat starea de alertă, dar virusul nu a fost informat. Pe virus nu l-a chemat nimeni la niciun palat să îi spună: pleacă de aici pentru că ţi-ai terminat treaba!

Ca atare, suntem în continuare în pandemie şi lumea ar trebui să ştie acest lucru. Restricţiile iarăşi s-au ridicat şi acum constatăm că numărul de cazuri se înmulţeşte şi la camerele de gardă vin mereu pacienţi afectaţi cu COVID”, a afirmat medicul.

Potrivit medicului, unele unităţi medicale nu primesc pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, motivând că nu mai sunt unităţi COVID.

”O măsură foarte bună care a fost luată a fost aceea ca să nu se revină cu toate spitalele în sistem non-COVID de la început, ceea ce este un lucru bun şi ca atare majoritatea spitalelor de boli infecţioase au rămas în sistem COVID şi pacienţi au unde să se ducă.

Constatăm că o serie de unităţi de management fac ce le trece prin cap, adică nu ţin cont de faptul că pacienţii trebuie văzuţi multidisciplinar şi spun: noi nu primim COVID pentru că noi nu mai suntem COVID”, a susţinut preşedintele Comisiei de sănătate din Senat.

Recent Posts

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

24 de minute ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

54 de minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

o oră ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

2 ore ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică