Puternicul fruct antioxidant care controlează și echilibrează glicemia

Una dintre principalele recomandări ale nutriționiștilor și ale altor specialiști în domeniu este aceea de a avea o alimentație sănătoasă pentru a menține condiții optime de sănătate. Și, după cum bine se știe, una dintre grupele de alimente de origine vegetală care ar trebui să predomine în orice dietă sunt fructele, care se diferențiază în principal prin gust, mărime și formă.

Fructele acumulează o cantitate mare de vitamine și minerale, nutrienți care stimulează funcționarea corectă a diferitelor sisteme ale organismului. Din fericire, fructele sunt unul dintre cele mai ieftine alimente disponibile. Acestea sunt ușor de găsit în orice supermarket de cartier sau lanț de magazine.

Specialiștii în sănătate recomandă consumul a 3-5 porții de fructe pe zi. Acestea ar trebui, dacă este posibil, să fie de diferite tipuri pentru a obține o cantitate mai mare de nutrienți. Este esențial să le consumați în stare foarte proaspătă. Acestea sunt atât de importante pentru organism, de exemplu, încât unul dintre ele are capacitatea de a controla nivelul de glucoză din sânge.

„Glucoza din sânge, sau zahărul din sânge, este principala sursă de energie a organismului tău. Ea provine din alimentele pe care le consumați. Organismul tău descompune cea mai mare parte din acele alimente în glucoză și o eliberează în sânge. Atunci când glicemia crește, aceasta semnalează pancreasului dumneavoastră să elibereze insulină. Insulina este un hormon care ajută glucoza să intre în celulele dumneavoastră pentru a fi folosită ca energie”, precizează Medline Plus, US National Library of Medicine.

Fruct antioxidant care controlează și echilibrează glicemia

Atunci când nivelul glicemiei rămâne ridicat pentru o perioadă prea lungă de timp, crește riscul de a dezvolta o boală metabolică cronică, cum ar fi diabetul. Această afecțiune, în timp, dăunează inimii, rinichilor și vaselor de sânge.

Diabetul este clasificat în trei clase; diabetul de tip 1, diabetul de tip 2 și diabetul gestațional. Principalele sale simptome sunt setea crescută, urinarea frecventă, pierderea inexplicabilă în greutate, slăbiciune sau oboseală și probleme de vedere.

Pentru a evita diabetul, glucoza trebuie ținută sub control. Tocmai cum am menționat mai sus, există un fruct care ajută la atingerea acestui obiectiv. Este vorba de afine.

Potrivit unui studiu publicat în revista Nutrients, „unul dintre cele mai importante beneficii ale consumului de afine este acela că reduce riscul de sindrom metabolic și de diabet de tip 2. Conținutul lor ridicat de antociani pare să îmbunătățească sensibilitatea la insulină și metabolismul glucozei”, relatează site-ul Mejor con Salud.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Recent Posts

Urmează cea mai grea zi din an pentru o ZODIE. Se apropie o cumpănă majoră

Se anunță o săptămână capricioasă pe plan meteorologic, dar și astrologic. Pe 15 mai se…

18 minute ago

15 mai. Ziua Națională a Bujorului Românesc. Este floare națională a României, iar care o rup au parte de amenzi usturătoare

Ziua Națională a Bujorului Românesc. Specie florală unică în Europa, se găseşte numai în România…

47 de minute ago

Șase copii au ajuns la Urgență cu halucinații. Bunica i-ar fi spălat cu o substanță toxică

Mai mulți copii au ajuns la Urgență cu halucinații. O nouă tragedie care ar fi…

o oră ago

Trei simptome de cancer care pot fi observate în timpul mesei. Ce nu trebuie să ignori niciodată

Simptome de cancer care apar la masă. Este bine cunoscut că factori precum fumatul mult,…

2 ore ago

Suntem din ce în ce mai nefericiți la locul de muncă. Tot mai mulți români se plâng de epuizare și stres

Suntem nefericiţi și neîmpliniți la locul de muncă! Cel puţin aceasta este concluzia la care…

2 ore ago

Vestea așteptată de toți pensionarii. CNPP a stabilit modelul OFICIAL al deciziei de recalculare

Modelul deciziei de calcul a pensiilor emis de CNPP. Din septembrie 2024, pensiile stabilite pe…

3 ore ago

Citeste si: