Categories: Ştiri sănătate

Putin a trimis copii la război. Cum arată cei doi soldați ruși luați prizonieri de armata Ucrainei

Ministerul ucrainean al Apărării a distribuit pe Twitter ceea ce pare a fi imaginea primilor soldați ruși capturați. În imagini puteți vedea doi soldați ruși foarte tineri care poartă arme de foc și cuțite.

„Să pui vieţile copiilor în joc. Atât de absurd”, este unul dintre comentariile postării de pe Twitter. Mai multe persoane au întrebat ce vârstă au cei doi prizonieri, în timp ce alţii au comentat: „Practic, sunt nişte copii”.

Marius Popa a scris: „Doi soldați ruși capturați de ucraineni. Doi copii. Cum să fii părinte și să fii de acord să îți trimiți copiii sub comanda unor scelerați care le ordonă să meargă să ucidă oameni nevinovați?! Îmi este la fel de milă de ei ca de cei care sunt atacați. Toți sunt victime. Pot să înțeleg să te înrolezi ca să te aperi. Dar ce fel de om ești când te înrolezi ca să ataci?”

Rusia şi-a reluat în cursul nopții tirurile de rachetă asupra Ucrainei, dar înaintarea forțelor sale a fost oprită pe aproape toate fronturile, a afirmat cu puțin timp în urmă liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski.

Același Zelenski afirmase mai devreme că în Kiev acționează deja sabotorii ruși, care îl caută.

Tirurile de rachete rusești au ca țintă atât obiective civile, cât și militare, a afirmat președintele Volodimir Zelenski cu puțin timp în urmă, într-o intervenție televizată.

Zelenski a spus că înaintarea forțelor ruse a fost oprită pe aproape toate fronturile. Cu câteva ore mai devreme, același Zelenski afirmase că 137 de militari și civili ucrainene au fost uciși de la declanșarea invaziei ruse și că în Kiev au intrat deja sabotori ruși, iar el și familia sa sunt țintele principale ale acestora.

Zelenski nu are de gând să plece din din Kiev

Președintel ucrainean a spus însă că nu are de gând să plece din capitală. Kievul a fost bombardat în cursul nopții, iar un obiect a fost doborât de apărarea antiaeriană peste o clădire care a luat foc.

Potrivit Reuters, nu e clar dacă e vorba de un avion de luptă, o dronă sau o rachetă balistică. Forțele ruse au capturat ieri centrala nucleară de la Cernobîl, aflată pe drumul dintre granița cu Belarusul și Kiev, la circa 90 km de capitala ucraineană.

În afară de ofensiva dinspre Belarus, armata rusă a lansat o operațiune dinspre Crimeea ocupată şi la Marea Neagră. Forțe semnificative au trecut în Ucraina și din spre granița comună ruso-ucraniană și amenință al doilea mare oraș al ţării, Harkov, care de asemenea a fost ținta bombardamentelor.

Armata ucraineană afirmă într-un comunicat citat de CNN că a eliminat până acum 800 de militari ruși și a distrus 30 de tancuri, șase elicoptere și şapte avioane. Nu există și confirmări din alte surse ale acestor informații, potrivit RRA.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

9 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

10 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

10 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

11 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

11 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică