Categories: Ştiri sănătate

Rafila punctează detaliul cheie care le putea salva viaţa tinerilor ucişi în accidentul din 2 Mai comis de şoferul drogat

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a făcut noi precizări despre şoferul drogat care a provocat accidentul de la 2 Mai şi care nu fusese testat pentru droguri şi a ucis doi tineri dintr-un grup care se întorcea la Vama Veche.

Rafila a menţionat că, în acest caz, poliţiştii putea preveni tragedia dacă ar fi aplicat prevederile unui Ordin semnat anul trecut împreună cu Lucian Bode, fostul ministru de Interne.

Legislaţia permitea prevenirea accidentului tragic

Astfel, organele legii pot apela la serviciile institutelor sau centrelor de medicină legală atunci când au suspiciuni privind consumul de droguri de către un şofer.

”Noi am venit în sprijinul Ministerului de Interne pentru că, anul trecut, eu am semnat, împreună cu domnul ministru Bode, un ordin comun care permite Poliţiei să utilizeze laboratoarele centrelor sau institutelor de medicină legală acolo unde există suspiciuni.

Poţi să nu ai, să spunem, un analizor la îndemână, dar poţi să apelezi la această metodă. Când este o astfel de suspiciune (privind consumul de droguri la volan – n.r.) cred că este important să tai lanţul de risc, pentru că există un risc, gândiţi-vă că acel grup de tineri putea să fie afectat şi mai mult.

Mai mult, cred că şoferul care a produs această tragedie nici nu şi-a dat seama ce a făcut, nu cred că avea o înţelegere a gravităţii faptelor pe care le-a făcut”, a afirmat Alexandru Rafila la Digi 24.

El a precizat că ”e clar că accesul la substanţe psihoactive este posibil în ţara noastră”, subliniind rolul educaţiei în ceea ce priveşte prevenirea consumului de substanţe stupefiante.

Premierul Ciolacu arată cu degetul spre autorii morali ai tragediei

În deschiderea şedinţei de Guvern de joi, premierul Marcel Ciolacu a lansat o serie de acuzaţii în cazul tânărului drogat care comis accidentul tragic.

„Am văzut primele demiteri în scandalul tânărului drogat care a omorât doi studenți în stațiunea 2 Mai. Acesta a fost înțeleg parte din rezultatul anchetei Corpului de control al Ministrului Afacerilor Interne, care a stabilit anumiți responsabili direcți de această tragedie.

Aici nu vorbim doar de simple greșeli personale, ci despre lucruri grave care arată că sistemul nu a funcționat într-o situație banală, a unui ins oprit în trafic. Din păcate, prin modul în care au acționat, dar și prin comportamentul ulterior – anumiți șefi din poliție au devenit complici morali la crimă!

Îi transmit domnului ministru Cătălin Predoiu că are mână liberă să facă curățenie de sus până jos. Este responsabilitatea dvs, domnule ministru, și a colegilor dvs să luați toate măsurile necesare pentru ca oamenii să aibă încredere că în România legea este cu adevărat egală pentru toți!

Nu pot să accept scuza că nu am avea suficiente aparate drug-test. Dacă nu sunt destule, vă rog să dați drumul de urgență la licitații. Dacă nu aveți bani, vă dăm de la guvern. Putem cumpăra orice aparat este nevoie, mai puțin onoarea, demnitatea și respectul pentru haina de polițist!

În plus, luați măsuri pentru a lupta eficient cu drogurile. Nu ar exista consumatori dacă nu ar exista dealeri. Aici trebuie să acționați! Aceasta este sursa răului. Și aici trebuie să își concentreze Poliția eforturile, mai ales că în câteva săptămâni vor începe și școlile.

Poliția trebuie să stea mai puțin în birouri și mai mult acolo unde este nevoie de acțiune. Vă asigur că aveți numeroși oameni corecți, care își fac datoria și își respectă uniforma. Trebuie doar lăsați să își facă meseria!”, a spus Ciolacu.

 

 

Recent Posts

Urmează cea mai grea zi din an pentru o ZODIE. Se apropie o cumpănă majoră

Se anunță o săptămână capricioasă pe plan meteorologic, dar și astrologic. Pe 15 mai se…

19 minute ago

15 mai. Ziua Națională a Bujorului Românesc. Este floare națională a României, iar care o rup au parte de amenzi usturătoare

Ziua Națională a Bujorului Românesc. Specie florală unică în Europa, se găseşte numai în România…

49 de minute ago

Șase copii au ajuns la Urgență cu halucinații. Bunica i-ar fi spălat cu o substanță toxică

Mai mulți copii au ajuns la Urgență cu halucinații. O nouă tragedie care ar fi…

o oră ago

Trei simptome de cancer care pot fi observate în timpul mesei. Ce nu trebuie să ignori niciodată

Simptome de cancer care apar la masă. Este bine cunoscut că factori precum fumatul mult,…

2 ore ago

Suntem din ce în ce mai nefericiți la locul de muncă. Tot mai mulți români se plâng de epuizare și stres

Suntem nefericiţi și neîmpliniți la locul de muncă! Cel puţin aceasta este concluzia la care…

2 ore ago

Vestea așteptată de toți pensionarii. CNPP a stabilit modelul OFICIAL al deciziei de recalculare

Modelul deciziei de calcul a pensiilor emis de CNPP. Din septembrie 2024, pensiile stabilite pe…

3 ore ago

Citeste si: