Categories: Ştiri sănătate

Răspunsul prof. Adrian Streinu Cercel pentru coronasceptici: ”Testele sunt corecte, nu există niciun fel de dubiu, încă din 2006 ne-am pregătit. Este uşor să punem sub semnul întrebării absolut orice”

Prof. Adrian Streinu Cercel a detaliat câteva aspecte importante pentru toți coronascepticii, dar în principal ca replică la acuzele furibunde formulate în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, de la Antena 3, care l-a avut invitat pe Dan Bittman. Artistul a creat o întreagă controversă, după ce a spus că măsurile luate împotriva coronavirusului de tip nou sunt abuzive și aberante.

Mai mult, Dan Bittman a surprins și când a zis că și-ar dori să moară de COVID decât să mai trăiască în condițiile pe care le consideră degradante ale sistemului sanitar românesc.

În replică, prof. Adrian Streinu Cercel i-a reamintit că există peste tot în lume un colaps sanitar. „Toate sistemele sanitare din lume au clacat, nu e nimeni mai deştept sau mai prost decât celălalt”, subliniază managerul de la Matei Balș.

Mai mult, Adrian Streinu Cercel a spus la Antena 3, pentru toți coronascepticii: „Oamenii ies toţi din ture, astfel încât unii încep să plângă în momentul în care ies din acele costume nenorocite ca de pinguini. Imaginaţi-vă ce înseamnă să stai şi să consulţi în acel costum. Este uşor să punem sub semnul întrebării absolut orice. Ce vreau să remarc este că ar trebui să ne unim în această problemă.

Din punct de vedere tehnologic, Matei Balş a fost singurul institut din România care în februarie a putut să pună la dispoziţie pe platforme PCR modalitatea de determinare a acestui virus şi asta am făcut-o cu pregătiri cu mulţi ani în urmă.

Încă din 2006 ne-am pregătit, am construit un laborator de genetică moleculară, adică am făcut lucruri, nu am stat să vină cineva din Guvern să ne spună ce să facem şi cum să facem.

După care am început să replicăm acest sistem pe PCR în toată ţara, iar acum, da, se găseşte sub diferite platforme şi se pot face cu sutele de teste pe zi fără probleme. Să ştiţi că testele sunt corecte, au martori, adică martorul se compară cu proba şi spune chiar dacă este pozitiv sau negativ.

Nu există niciun fel de dubiu. Problema apare, însă, la modalitatea în care se recoltează din nasul pacientului, ca să spun aşa. Dacă iei din vârful nasului, nu o să obţii mare lucru, dar dacă iei exact aşa cum scrie la carte, atunci testul este corect, cu maximă marjă de sensibilitate” a mai precizat medicul Adrian Streinu-Cercel.

Recent Posts

Planta miraculoasă de lângă casă. Ce boli tratează Mâna Maicii Domnului

Mâna Maicii Domnului sau Caprifoiul, cum i se mai spune, este o plantă puternic îmiresmată…

17 minute ago

Cu cât vor creşte, din nou, pensiile de la 1 ianuarie 2025. Cât va fi rata inflaţiei?

Odată cu intrarea în vigoare a Legii Pensiilor din 2024, pensionarii se așteaptă la cel…

46 de minute ago

Mesaj emoţionant pentru Florin Piersic: „Este nemuritor!”

Actorul Florin Zamfirescu i-a transmis colegului său de breaslă, Florin Piersic, un mesaj emoţionant de…

o oră ago

Horoscopul BANILOR. TREI ZODII norocoase dau lovitura în săptămâna 13-19 mai

În săptămâna 13-19 mai, multiple aspecte planetare vor influența situația financiară a zodiilor. Primul aspect notabil…

2 ore ago

Legătura dintre schimbările climatice şi bolile infecţioase

Specialiştii atrag atenţia că numărul bolilor infecţioase va creşte tot mai mult în viitor din…

2 ore ago

Accident cu victime multiple pe Podul Basarab din Capitală

UPDATE. Cele șapte victime au fost transportate unitățile de primiri urgențe ale spitalelor din apropiere,…

3 ore ago

Citeste si: