Categories: Stil de viaţă

Reîntoarcerea la natură! Plimbările vor fi scrise pe rețetă de medici

Plimbările în locul medicamentelor, așa vor completa medicii din anumite state europene, persoanelor cărora această măsură ar fi recomandată.

Ministerul Sănătății din Marea Britanie a inițiat un proiect care prevede această măsură. Până în anul 2023, medicii să prescrie drept medicație ”tratamente” în natură și timp alocat cât mai mult hobby-urilor și artei terapeutice, potrivit site-ului viataverdeviu.ro.

Strategia neconvențională vine ca o completare la modul curent de tratament, acela de a prescrie pastile pe banda rulantă, în special în cazurile în care prevenția și activitatea fizică pot face mai mult bine decât medicamentele pe rețetă.

Scoția și Canada deja au început programul de diminuare a medicamentelor și integrează natura și arta ca tratamente complementare medicației curente sau îi țin locul acolo unde se poate.

Nu mai e niciun secret că natura are beneficii multiple asupra fizicului și mentalului omenesc și ajută considerabil în afecțiuni ca hipertensiune, anxietate, tulburări de alimentație, diabet, stres și multe altele.

Doar 90 de minute petrecute zilnic în natură sunt suficiente pentru a echilibra activitatea cerebrală în acea zonă a creierului asociată cu depresia. Activitățile simple în natură, precum plimbarile ușoare cresc nivelul serotoninei în creier, ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar, reduc agresivitatea și simptomele afecțiunilor din spectrul ADHD, dar aduc și multe alte efecte pozitive nedescoperite încă.

La fel de bine, activitățile artistice sau cele ce țin de un hobby sunt cel puțin la fel de utile în ameliorarea naturală a diverselor afecțiuni cognitive.

Recent Posts

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

6 minute ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

36 de minute ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

o oră ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

2 ore ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică