Categories: Expertul zilei

Remedii pentru ficat gras. Medic: Aceasta e cea mai eficientă metodă care scade presiunea hepatică și permite regenerarea

Din cuprinsul articolului

Remedii pentru ficat gras. Punctul cheie în tratarea bolii ficatului gras este regimul alimentare. Dacă eliminăm sau reducem consumul unor alimente, reducem presiunea pusă pe ficat și îi permitem regenerarea. 

Dr. Elena Păcuraru, medic primar de medicină internă a explicat ce tratamente sunt eficiente în cazul afecțiunilor hepatice.

”Cea mai frecventă cauză actuală de boală hepatică o reprezintă încărcarea grasă a ficatului, apărută din cauza alimentației în exces, alimentației incorecte, consumului excesiv de alcool și sedentarismului. În mod particular pentru acest tip de afectare hepatică, dar valabil în orice boală a ficatului, un punct cheie în tratament îl reprezintă regimul igieno-dietetic. Ceea ce presupune că prin alimentație să reducem presiunea pusă pe ficat și să îi permitem regenerarea,” a explicat dr. Elena Păcuraru. 

Regim ficat gras

Cum procedam? Medicul internist recomandă umărotarele. Portii mai mici de mancare in cazul obezilor, reducerea/eliminarea dulciurilor rafinate, a grasimilor saturate sau procesate (grasimile trans), reducerea proteinelor animale la doua – trei portii pe saptamana (in rest, peste, oua si legume proteice), excluderea alcoolului.

Un aspect important il reprezinta reevaluarea tratamentelor cronice pentru alte afectiuni si inlocuirea medicamentelor cu toxicitate hepatica.
Potrivit medicului internist, fiind principalul organ responsabil pentru detoxifierea organismului, toate formele de afectare hepatica beneficiaza de ozonoterapie, o procedura terapeutica cu multiple functii:
• de detoxifiere (preluand din sarcina ficatului)
• in regenerare (in toate formele de hepatita),
• in normalizarea imunitatii (in hepatitele autoimune si cele cu virus B si C)
• efect antitumoral (in cancerul hepatic si metastazele hepatice).

”In concluzie, bolile hepatice pot evolua timp lung inaparent sau cu simptome nespecifice dar pot fi diagnosticate, de cele mai multe ori, cu usurinta, in cadrul unui control de rutina de Medicina interna care sa includa si ecografia abdominala (importanta consultului anual). Cat priveste tratamentul, stilul de viata este esential iar ozonoterapia, prin eficienta dovedita si lipsa de toxicitate, vine sa completeze terapiile alopate, relativ sarace in rezultate,” conchide dr. Păcuraru.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

9 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

10 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

10 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

11 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

11 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică