Remediu natural pentru a ameliora ficatul gras într-o săptămână

Din cuprinsul articolului

Ficatul este unul dintre cele mai mari organe din corp și îndeplinește funcții prioritare pentru organism, ajutând la digerarea alimentelor, la stocarea energiei și la eliminarea toxinelor.

Unele persoane acumulează o cantitate semnificativă de grăsime în această parte a corpului, ceea ce duce la boala ficatului gras, cunoscută și sub numele de steatoză hepatică.

Prea multă grăsime în ficat poate provoca inflamații, care în timp provoacă leziuni și cicatrici. În cazurile severe, această cicatrizare poate duce la insuficiență hepatică. Atunci când această afecțiune apare la o persoană care bea mult alcool, este cunoscută sub numele de boala ficatului gras alcoolic, explică Healthline.

În schimb, atunci când nu există consum de alcool, se numește boală hepatică grasă non-alcoolică. În cele mai multe cazuri, boala ficatului gras nu provoacă simptome evidente, dar persoana se poate simți obosită sau poate avea disconfort sau dureri în partea superioară dreaptă a abdomenului.

Cu toate acestea, unele persoane dezvoltă complicații, inclusiv cicatrizarea ficatului. Cicatrizarea ficatului este cunoscută sub numele de fibroză hepatică, care, dacă devine severă, se transformă în ciroză, avertizează experții.

Biblioteca medicală Medlineplus precizează că, deși nu se cunoaște cauza specifică a bolii ficatului gras, cercetătorii indică faptul că aceasta este mai frecventă la persoanele cu diabet de tip 2 și prediabet, obezitate, de vârstă mijlocie sau mai în vârstă, cu nivel ridicat de colesterol și trigliceride în sânge sau hipertensiune, printre altele.

Dieta sănătoasă

Potrivit Healthline, modificările stilului de viață reprezintă tratamentul de primă linie pentru boala ficatului gras. De exemplu, este important să slăbești, să ai o dietă bogată în nutrienți și să reduci excesul de calorii, grăsimi saturate și grăsimi trans și să faci cel puțin 30 de minute de exerciții fizice în majoritatea zilelor săptămânii.

Potrivit Clinicii Mayo, unele dovezi sugerează că suplimentele de vitamina E pot ajuta la prevenirea sau tratarea leziunilor hepatice cauzate de boala ficatului gras. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări.

Există unele metode casnice care pot ajuta să facă față bolii; cu toate acestea, atunci când apar simptomele, cel mai bine este să consultați un specialist pentru a stabili un tratament medical.

Una dintre alternative este un remediu pe bază de sfeclă roșie. Fundația Spaniolă de Nutriție subliniază că este un aliment cu un conținut ridicat de apă și fibre, deci este foarte ușor. Contribuie la un bun tranzit intestinal și poate ajuta la prevenirea constipației atunci când este consumat în mod regulat, în cadrul unei diete echilibrate.

Site-ul Mejor con salud indică faptul că este un aliment indicat pentru curățarea ficatului. Cel mai bine se consumă ras, în salate și combinat, de exemplu, cu morcovi. Ideea este să o preparați întotdeauna într-un mod sănătos și să o însoțiți cu alimente sănătoase, în proporții moderate și suficiente, astfel încât organismul să poată profita de aportul său nutritiv.

Cu toate acestea, poate fi folosit și sub formă de suc. Pentru a-l prepara, decojiți și tăiați o sfeclă roșie și adăugați-o într-un blender. Adăugați apoi sucul de la două lămâi și două căni de apă. Se mixează ingredientele până când amestecul este omogen, se strecoară și se consumă imediat. Recomandarea este de a lua această băutură de două ori pe zi, timp de șapte zile fără întrerupere, potrivit informațiilor de pe site-ul Adelgazar en casa, pentru a curăța și decongestiona ficatul.

Recent Posts

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

11 minute ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

41 de minute ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

o oră ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

2 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

2 ore ago

Forumul Anual Brunel cu privire la economia și politicile din domeniul sănătății. Impactul consumului de zahăr și de tutun asupra sistemului medical grecesc

Dincolo de discursul intelectual, Forumul anual inaugural Brunel cu privire la economia și politicile din…

2 ore ago

Citeste si: