Categories: Ştiri sănătate

REVOLTĂTOR: Imaginile groazei din Spitalul Botoșani, unde o tânără gravidă a fost lăsată să moară: vestiarul medicilor și asistentelor

Din cuprinsul articolului

În spațiul public au ajuns imagini revoltătoare din vestiarul medicilor și asistentelor de la Spitalul Județean Botoșani, acolo unde în urmă cu câteva zile, Alexandra, o tânără însărcinată a fost lăsată să moară. Inspectorul din cadrul Inspecției Sanitare de stat spune că se știa de aceste probleme de cinci ani, potrivit unui ziar local.

Pereții sunt scorojiți, acoperiți de mucegai, iar mobilierul este vechi și abia se mai ține pe picioare. Vestiarul asistentelor și infirmierelor din maternitatea spitalului din Botoșani este amenajat într-un subsol, iar aerul este irespirabil. Potrivit Digi24, cadrele medicale au trimis petiții către instituțiile statului încă din 2019 pentru că sunt nemulțumite de condițiile de muncă și sperau că ceva se va rezolva.

Vestiarul este folosit de personalul medical pentru a se schimba și a merge să îngrijească bebelușii. Acesta nu respectă normele de curățenie, după cum se poate observa în imagilie surprinse de Digi24.

Imaginile arată că locul insalubru nu respectă nici normele de curățenie, nici cele epidemiologice.

Sursă foto: Monitorul de Botoșani

Răspunsul Inspecției Sanitate de Stat

Direcția de Sănătate Publică (DSP) a declanșat o anchetă, încă de pe 17 August, la Maternitatea din Botoșani, după ce s-a autosesizat, în plus, mai este deschisă o anchetă penală a Poliției și una administrativă la nivelul unității, conform Monitorul de Botoșani.

Inspectoarea Laura Acatrinei, din cadrul Inspecției Sanitare de stat a spus inițial că „toate buletinele de analize s-au încadrat în limitele maxime adminise”, dar apoi a declarat că :

„De fiecare dată s-a primit autorizație sanitară de funcționare. Inspectorii au fost singurii care au constatat că nu este bine.

Medicii epidemiologi de la evaluare au eliberat autorizația sanitară de funcționare. Ba mai mult, managementul, în urma controalelor noastre, și le-a pus pe program de conformare sau pe program operațional, nu au îndeplinit aceste asumări, dar la următoarea autorizație li s-a eliberat în continuare autorizație. ”, potrivit Monitorul de Botoșani.

 

Recent Posts

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

3 ore ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

3 ore ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

4 ore ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

4 ore ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

5 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

5 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra