Categories: Ştiri sănătate

Covid-19. Risc de infectare de 20 de ori mai mare pentru această categorie de populație

Din cuprinsul articolului

Risc infectare Covid. Cei care lucrează în magazinele alimentare au un risc de 20 de ori mai mare să se îmbolnăvească de COVID-19 decât populația generală, potrivit unui nou studiu, citat de dailymail.

La un supermarket din Boston, cercetătorii au descoperit o rată de infectare de 20% comparativ cu rata de până la 1,3% a comunității locale.

Majoritatea angajaților, adică mai mult de trei sferturi, nu prezentau simptome precum febră, tuse sau dificultăți de respirație.

Mai mult, cei care au avut contact direct cu clienții, cum ar fi casierii, au fost de cinci ori mai predispuși să dea să se infecteze, decât colegii lor de pe alte posturi.

Echipa, de la Școala de Sănătate Publică TH Chan a Universității Harvard, spune că concluziile studiului indică faptul că acești lucrătorii comerciali ar putea împrăștia infecția fără să știe.

Risc infectare Covid

„Am văzut o mulțime de publicații de cercetare cu privire la expunerea specifică a celor care lucrează în domeniul medical, până acum. Însă, nimeni nu a analizat în detaliu și acest segment al populației”, a declarat dr. Justin Yang, profesor în departamentul de sănătatela Harvard și profesor la Școala de Medicină a Universității Boston pentru dailymail.

Pentru acest studiu, publicat în revista Occupational & Environmental Medicine, cercetătorii au analizat datele de la 104 angajați ai unui magazin alimentar din Boston.

Fiecare lucrător a fost testat pentru COVID-19 în luna mai a acestui an ca parte a unei politici obligatorii de testare, adoptată de oraș după ce un angajat a avut rezultat pozitiv.

De asemenea, au răspuns la întrebări despre tiparele și rolul lor de lucru din magazin; rutele lor zilnice; și ce măsuri de protecție au luat la locul de muncă.

Lucrătorii au fost, de asemenea, întrebați cu privire la orice simptome și expunere la oricine cu un caz confirmat de coronavirus în ultimele 14 zile, precum și despre sănătatea mintală, cum ar fi anxietatea și depresia.

Rezultatele au arătat că unul din cinci lucrători a avut rezultate pozitive pentru Covid-19, indicând o rată de infectare de 20%.

Acest lucru este semnificativ mai mare decât prevalența în rândul comunității locale la acea vreme: care era între 0,9% și 1,3%.

Înseamnă că rata infectării angajaților din magazinele alimentare era de 15 până la 22 de ori mai mare decât cea a populației generale.

75% dintre cei care au fost testați pozitiv nu au avut simptome și 91% dintre aceștia lucrau direct cu clienții.

Acest lucru arată că angajații pe posturi de casieri, au fost de cinci ori mai predispuși să se infecteze, decât colegii lor de pe alte posturi.

Când am descoperit o persoană pozitivă, m-am cam așteptat să avem mai multe ”, a spus Yang.

„Cu toate acestea, rezultatul final al testării aarătat că 20% dintre angajați erau pozitivi și proape 80% nu prezentau simptome. Acesta a fost un rezultat cu adevărat surprinzător și a fost destul de îngrijorător în ceea ce privește numărul de purtători asimptomatici.”

Cu toate acestea, nu erau doar lucrători care lucrează direct cu clienții; cei care dețineau roluri de supraveghere aveau șase ori mai multe șanse de a avea rezultate pozitive, decât colegii lor.

 

Recent Posts

La cât ajunge pensia unui român cu 35 de ani vechime în muncă, după recalculare

Pensie după 35 de ani de muncă. După o perioadă de 35 de ani de…

5 ore ago

Simptome care apar în orice tip de de cancer și sunt adesea ignorate până e prea târziu

Cancerul este o afecțiune complexă și diversă, cu peste 100 de tipuri diferite cunoscute până…

5 ore ago

Ce să mănânci dacă ai glicemia mare. Cele mai bune alimente care elimină zahărul din sânge

Știi ce alimente te ajută să scazi glicemia? Prediabetul este caracterizat prin prezența valorilor crescute…

6 ore ago

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România, înclus în patrimoniul Unesco. Merită să-l vizitezi cel puțin o dată în viață

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România. În România există un oraș de o…

6 ore ago

Nutriționist: Acest fruct îngrașă cel mai tare. E un șoc pentru ficat dacă mâncăm prea mult

Fructul care îngrașă cel mai mult. Dr. Mihaela Bilic, cunoscut medic nutriționist, atenționează în legătură…

7 ore ago

Horoscop 20 – 26 mai 2024. E momentul să culegem roadele în urma eforturilor depuse

Horoscop 20 - 26 mai 2024. O săptămână plină de evenimente semnificative. Cu patru evenimente…

7 ore ago

Citeste si: