Categories: Ştiri sănătate

Ritual aducător de prosperitate în noul an chinezesc, care va începe din 25 ianuarie și influențele semnului Șobolanului

Anul nou chinezesc debutează chiar din luna ianuarie a lui 2020 și se anunță spectaculos.

Specialiștii în Feng Shui și astrologie chineză Marian Golea și Anca Dimancea au vorbit în mai multe emisiuni TV despre influențele anului Șobolanului.

Anul Șobolanului este unul al începuturilor. Este semnul care deschide zodiacul și resetează lumea pentru încă un ciclu complet. Ultima oară când a tronat Șobolanul care merge pe grindă a fost acum 60 de ani. Așadar, ne resetăm și ne bucurăm de călătorie.

Specialistul Feng Shui Marian Golea a mărturisit că Șobolanul care merge pe grindă este acel animal cu viziune de ansamblu. Anul 2020 se anunță unul destul de alert, întrucât există predispoziții de violență și chiar atentate în unele colțuri ale lumii.

Vom avea, potrivit previziunilor specialiștilor, un an norocos, mai ales pentru copiii care se vor naște. Vor fi copii binecuvântați, plini de daruri.

Anul propriu zis începe pe 25, dar influențele sale au început încă de la solstițiul de iarnă.

În tradiția chineză se spune că pentru a avea noroc și prosperitate este bine ca înainte cu 3 zile să gătești ceva apetisant și dulce, pentru a îndulci anul ce trece, să îl poftească pe cel nou cu drag și cu limbă dulce.

Iar una dintre cele mai importante tradiții în seara anului nou este să rostogolești pe jos, prin casă, 8 portocale, care semnifică prosperitatea noul an. Portocalele au o semnificație deosebită în cultura chineză. Ele reprezintă sănătatea, prosperitatea, armonia și energiile pozitive ale Universului.

În cultură chineză, numerele sunt împărțite în numere benefice și numere mai puțin benefice, în funcție de modul în care se pronunță.

Cele mai benefice numere, potrivit numerologiei chineze sunt: 6, 8 și 9. Numărul 8 (Bā) se traduce prin “bunastare”, “noroc”.

De asemenea, asigurați-vă că nu țineți bolurile de masă goale, trebuie să aveți monede în ele. Nu lăsați nici vazele goale, acoperiți-le sau cumpărați flori.

O altă tradiție pe care o avem și noi este să nu împrumuți bani de Anul Nou și nici în prima zi a noul an. Când începe anul nou chinezesc, deschideţi larg ferestrele. În acest fel permiteţi norocului să intre în casă.

Aveţi grijă să vă achitaţi toate datoriile înainte de a intra în noul an chinezesc.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

9 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

10 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

10 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

11 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

11 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică